پاسخ اجمالی:
زنبورهای عسل داراى زندگى بسیار منظم توأم با برنامه ریزى و تقسیم مسئولیت هستند. شهر آنها از پاکترین، منظمترین و پرکارترین شهرها است، شهرى که بیکار و فقیر ندارد و از تمدن درخشانى برخوردار است. «مترلینگ» دانشمند زیست شناس درباره نظام عجیبى که بر شهر آنها حکمفرماست می گوید: «ما نمی دانیم این قوانین در کجا وضع می شود فقط همین را می دانیم که این مانند غریزه پرندگان و یا تقلیدی کورکورانه نیست». ولی ما با توجه به راهنمایى قرآن، بسیار خوب درک مى کنیم که خداوند به زنبورعسل الهام می کند.
پاسخ تفصیلی:
امروز بر اثر مطالعات پى گیر دانشمندان این نکته ثابت شده است که: زنبوران عسل داراى زندگى بسیار منظم توأم با برنامه ریزى و تقسیم کار و مسئولیت و نظام بسیار دقیق هستند.
شهر زنبوران از پاکترین، منظمترین و پرکارترین شهرها است، شهرى است که برخلاف همه شهرهاى انسانها، بیکار و فقیر ندارد و از تمدن درخشانى برخوردار است.
از افراد متخلف و وظیفه نشناس در این شهر کمتر اثر دیده مى شود، و اگر زنبورانى ندرتاً در بیرون کندو بر اثر سهل انگارى از گلهاى بدبو و زیانبخش استفاده کنند در همان دروازه کندو بازرسى و ضمن یک محاکمه صحرایى محکوم به اعدام مى گردند! «مترلینگ» دانشمند زیست شناس بلژیکى که مطالعات فراوانى در رابطه با زندگى زنبوران عسل کرده، درباره نظام عجیبى که بر شهر آنها حکمفرماست چنین مى گوید:
«ملکه (یا صحیحتر مادر کندو) در شهر زنبوران عسل آن طور که ما تصور مى کنیم فرمانفرما نیست، بلکه او نیز مانند سایر افراد این شهر، مطیع قواعد و نظامات کلى مى باشد.
ما نمى دانیم: این قوانین و نظامات از کجا وضع مى شود، و به انتظار این هستیم شاید روزى بتوانیم به این موضوع پى ببریم، و واضع این مقررات را بشناسیم، ولى فعلا به طور موقت آن را به نام «روح کندو» مى خوانیم!
ملکه، نیز مانند دیگران از روح کندو اطاعت مى کند.
ما نمى دانیم روح کندو، در کجاست؟ و در کدامیک از سکنه شهر عسل حلول کرده است؟ ولى مى دانیم، روح کندو، شبیه به غریزه پرندگان نیست، و نیز مى دانیم که روح کندو، یک عادت و اراده کورکورانه نژاد زنبور عسل نمى باشد، روح کندو، وظیفه هر یک از سکنه شهر را بر طبق استعدادشان معلوم مى کند، و هر کس را به یک کار مى گمارد.
روح کندو، به زنبوران مهندس و بنا و کارگر، دستور مى دهد خانه بسازند، روح کندو، در روز و ساعت معین به تمام سکنه شهر دستور مى دهد از شهر مهاجرت نمایند، و براى به دست آوردن مسکن و مأواى جدید، خود را به دست حوادث نامعلوم و انواع مشقت ها بسپارند!
ما نمى توانیم بفهمیم قوانین شهر عسل که به وسیله روح کندو وضع شده در کدام مجمع شورا مطرح مى گردد، و تصمیم به اجراى آن مى گیرند و کیست که فرمان حرکت را در روز معین صادر مى کند؟ آرى، در کندو، مقدمات مهاجرت براى اطاعت خدایى که سرنوشت زنبور عسل را در دست گرفته فراهم مى شود. (1)
اگر دانشمند مزبور، به خاطر رسوباتى که از مکتب مادیگرایان در فکر او وجود داشته با ابهام از این مسأله سخن مى گوید، ما با توجه به راهنمایى قرآن، بسیار خوب درک مى کنیم که: این همه آوازه ها و برنامه ها از کجاست؟ و تنظیم کننده و فرمان دهنده کیست؟
چه تعبیر زیبائى قرآن دارد: «وَ أوحى رَبُّکَ إلَى النَّحْلِ ...»؛ (پروردگارت به زنبور عسل وحى و الهام فرستاد و ...). (2)، (3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.