پاسخ اجمالی:
شكي نيست كه قدرت خداوند نسبت به خلقت موجودات از درك و فهم انسان خارج است. با اين وجود وقتي كه به گوشه اي از اسرار خلقت موجودات پي مي بريم تا حدودي متوجه عظمت پروردگار مي شويم ...
پاسخ تفصیلی:
شكي نيست كه قدرت خداوند نسبت به خلقت موجودات از درك و فهم انسان خارج است. با اين وجود وقتي كه به گوشه اي از اسرار خلقت موجودات پي مي بريم تا حدودي متوجه عظمت پروردگار مي شويم؛ پروردگاري كه در خلقت موجودات سنگ تمام گذاشته و هيچ گونه كم و كاستي در خلقت آنها قرار نداده است. براى اطلاع خوانندگان گرامي به چند نمونه از عجائب خلقت حيوانات اشاره مى كنيم:
1. خلقت عنكبوت آبي:
يك نوع از عنكبوت هاى آبى، از تارهاى خود لانه كروى شبيه توپ مى سازند و آن را به جسمى بسته و در زير آب مى اندازند، سپس خود بر سطح آب آمده، موهاى زير شكم خود را پر از هوا مى كنند و دوباره به زير لانه رفته، هوا را در آن مى دمند (در واقع آن را باد مى كنند) و آنقدر اين عمل تكرار مى شود تا لانه او مثل توپِ باد كرده مى شود، آن وقت در اين لانه تخم مى گذارند و بچه هاى خود را بزرگ مى كنند به اين وسيله آنها را از خطرات هوايى محفوظ مى دارند، لازمه اين عملِ عنكبوت، يك سلسله اقدامات دقيق علمى ـ از نساجى و مهندسى گرفته تا ساختمان و عمليات دريايى ـ مى باشد!
2. خلقت ماهي آزاد
ماهى آزاد سال ها در دريا زيست مى كند و سپس به رودخانه اى كه از آنجا به دريا آمده بر مى گردد، عجيب تر آنكه از حاشيه رودخانه بالا رفته و به نهرى مى رود كه در آنجا متولد شده است، ماهى آزاد فقط به تبعيّت از شعور باطنى خود به محل نشو و نماى خود مى رود. به نظر شما چه حسّى سبب مى شود كه اين حيوانات اين طور دقيق و قطعى به وطن خود برگردند؟!
3. خلقت مارماهي
مارماهى ها همين كه به مرحله رشد رسيدند، در هر گوشه عالم كه باشند، به طرف جنوبِ جزاير برمودا حركت مى كنند و در ژرفاى اقيانوس، تخم مى گذارند و در همانجا مى ميرند. مارماهى ها كه از اروپا مى آيند مى بايد هزاران كيلومتر را در دريا بپيمايند تا به اين نقطه برسند. بچه مارماهى ها كه هنگام تولد از هيچ كجاى عالم، خبرى ندارند و فقط خود را در اقيانوس بى كران ديده اند، مراجعه به وطن اصلى خود را آغاز مى كنند و پس از عبور از درياهاى گوناگون و غلبه بر طوفان ها، امواج و جزر و مدّها دوباره به همان رودخانه يا بركه اى كه والدين آنها از آنجا آمده اند بر مى گردند. مارماهى هاى جوان پس از رسيدن به وطن اصلى، در آنجا رشد مى كنند و چون به رشد كامل رسيدند، بر طبق همان قوانين مرموز و لاينحل به نزديكى جزاير برمودا بر مى گردند و اين گردش را از سر مى گيرند. اين حسِّ جهت يابى و بازگشت به وطن از كجا سرچشمه گرفته است؟ تاكنون هيچ مارماهى اروپايى هم در سواحل آمريكا شكار نشده است؛ بلكه هر نژادى به وطن خود بازگشته است!
4. خلقت پروانه
اگر پروانه ماده اى را در كنار پنجره اتاقتان بگذاريد، علائم خفيفى از خود پخش مى كند، پروانه نر از مسافتى بسيار دور ـ كه انسان مشكل مى تواند باور كند ـ اين علائم را مى گيرد و جواب آن را مي فرستد و شما هم هر چه بيشتر سعى كنيد تا اختلافى در اين خبرگزارى ايجاد كنيد، محال است موفق شويد! آيا اين موجودِ ضعيف، دستگاه فرستنده با خود دارد يا پروانه نر در كنار شاخك هاى خود دستگاه گيرنده دارد؟
5. خلقت خفّاش
شب پره يا خفّاش از اين نظر كه داراى پستان است، و بچه خود را در شكم حمل مى كند و از پستانش شير مى دهد، جزء طبقه پستانداران است و از جهت اينكه با بال هاى مخصوص خود پرواز مى كند، به پرندگان شبيه است. يكى از عجايب خلقتِ اين حيوان آن است كه در برابر نور خورشيد، سخت ناتوان مى باشد و به همين جهت شب ها به فعّاليّت و تحصيل روزى مى پردازد و روزها در گوشه لانه خود خزيده و در انتظار فرا رسيدن شب مى ماند.
دانشمندان با تجربه هاى دقيقى پى برده اند كه ديدن خفّاش به وسيله چشم نيست؛ بلكه در گوش اين حيوان دستگاهى است كه به وسيله آن اشياء را تشخيص مى دهد. يكى از جانور شناسان، چشم چند خفّاش را در آورد و آنها را در محل هايى كه داراى ديوارهاى زيادى بود رها كرد، ديد آنها نزديك هر مانعى كه مى رسند ناگهان مانند خفّاش سالم بر مى گردند و از برخورد به مانع خوددارى مى كنند! خفّاش هر بار يك يا دو بچه مى زايد و شب ها كه به شكار حشرات مى رود، بچه هاى خود را نيز همراه خود مى برد. به اين ترتيب كه بچه زير شكم او مى چسبد و خفّاش در عين حال كه آن را نگاه داشته به پرواز در مى آيد.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.