پاسخ اجمالی:
حکمت قرار گرفتن «غیبت صغری» قبل از «غیبت کبری» انس نداشتن شيعيان با غيبت كلي بوده، لذا براى جا افتادن اين موضوع، ابتدا غيبت صغری تحقق يافت و تا اندازه اى ارتباط مردم قطع شد و با اینکه در ابتدا باعث شك و ترديد گشت؛ ولى بعد از زايل شدن شك و ترديدها و مشاهده دلايل قطعى به وجود حضرت مهدى(عج)، غيبت كبری شروع شد.
پاسخ تفصیلی:
«غيبت صغری» نشانگر اولين مرحله از امامت حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه) است، كه خداوند متعال تقدير نمود تا در مدتى نه چندان دور از عموم مردم مخفى بماند و امور شيعه را توسط سفرا انجام دهد.
اما اينكه چرا غيبت صغری قبل از غيبت كبری قرار گرفت ممكن است به این جهت باشد كه عادت شيعيان در طول عمر امامت بر اين بوده كه خدمت امام خود رسيده و از محضر او استفاده مى بردند و با غيبت كلى انس نداشتند. لذا براى جا افتادن اين موضوع ابتدا غيبت صغری تحقق پيدا كرد كه در آن تا اندازه اى ارتباط قطع شد و مردم اگر چه در ابتدا به شك و ترديد و تشويش خاطر افتادند؛ ولى بعد از مدتى نه چندان دور شك و ترديدها زايل شده و با مشاهده دلايل قطعى به وجود حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه) يقين پيدا كردند و بعد از مدتى نه چندان طولانى غيبت كبری شروع شد.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.