پاسخ اجمالی:
آیاتی در قرآن، دلالت بر دعوت مسلمانان به مصالحه و سازش با کفّار دارد. همانند این آیه که خداوند می فرماید: «ای کسانی که ایمان آورده اید! همگی در صلح و آشتی درآیید». همچنین در آیه دیگری می فرماید: «پس اگر [کفار] از شما کناره گیری کرده و با شما پیکار ننمودند [بلکه] پیشنهاد صلح کردند، خداوند براى شما راهى براى تعرض بر آنان قرار نداده است». از سوی دیگر می فرماید: «و اگر [کفار] تمایل به صلح نشان دهند، تو نیز از در صلح درآى؛ و ...». در واقع خداوند در شرایط خاصی مسلمانان را به مصالحه با کفار دعوت می کند.
پاسخ تفصیلی:
در قرآن آیاتی وجود دارد که دلالت بر دعوت به مصالحه و سازش با کفّار دارد؛ از قبیل:
«وَالصُّلْحُ خَیرٌ»(1)؛ (و صلح، بهتر است).
«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّهً»(2)؛ (اى کسانى که ایمان آورده اید؛ همگى[در پرتو ایمان] در صلح و آشتى درآیید!).
«فَإِنِ اعْتَزَلُوکُمْ فَلَمْ یقاتِلُوکُمْ وَأَلْقَوْا إِلَیکُمُ السَّلَمَ فَما جَعَلَ اللَّهُ لَکُمْ عَلَیهِمْ سَبِیلاً»(3)؛ (پس اگر [کفار] از شما کناره گیرى کرده و با شما پیکار ننمودند، [بلکه] پیشنهاد صلح کردند، خداوند براى شما راهى براى تعرض بر آنان قرار نداده است).
«وَإِنْ جَنَحُوا لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَها وَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ»(4)؛ (و اگر [کفار] تمایل به صلح نشان دهند، تو نیز از در صلح درآى؛ و بر خدا توکّل کن).
در واقع خداوند در شرایط خاصی مسلمانان را به مصالحه با کفار دعوت می کند.(5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.