پاسخ اجمالی:
«جان داونپورت» درباره جنگ های پیامبر(ص) می گوید: «در مورد تحصیل قدرت و به کار بردن آن، محمّد(ص) از موسی(ع) سرمشق گرفته است. به این بیان که اگر موسی(ع) به عنوان یک نفر راهنما با قدرت قیام نکرده بود نمی توانست فرزندان اسرائیل را از مصر نجات دهد. عربستان نیز در میان قبایل متعددی تقسیم شده بود؛ که اغلب در حال جنگ و جدال بودند. محمّد(ص) برای این که دینش را در میان آنان تأسیس نماید، راه دیگری نداشت جز آن که به عنوان راهنما و سردار آن ها قیام کند...».
پاسخ تفصیلی:
«جان داونپورت» درباره جنگ های پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) می گوید: «در مورد تحصیل قدرت و به کار بردن آن، محمّد(صلی الله علیه وآله) از موسی(علیه السلام) سرمشق گرفته و عمل او را تقلید کرده است، به این بیان که اگر موسی(علیه السلام) که خودش شارع و ناشر قانون است به عنوان یک نفر راهنما با قدرت یک نفر سردار قیام نکرده بود نمی توانست فرزندان اسرائیل را از مصر نجات دهد. و چیزی که مسلم و محقق است این که برای طرح آن نقشه و موفقیتی که براساس آن به دست آورد تاکنون هیچ کس پیدا نشده تا او را توبیخ کند یا نسبت جاه طلبی به او دهد، در صورتی که بدون آن قدرت نمی توانست رسالتی که «یهوه» [خدای یهود] برعهده او قرار داده بود انجام دهد.
عربستان نیز دارای چنین موقعیتی بود؛ زیرا در میان قبایل متعددی تقسیم شده بود؛ و اغلب با یکدیگر در حال جنگ و جدال بودند. محمّد(صلی الله علیه وآله) برای این که همه آن ها را به صورت جامعه واحدی در آورد و دینش را در میان آنان تأسیس نماید، راه دیگری نداشت جز آن که به عنوان راهنما و سردار آن ها قیام کند. در هر حال وضع به طوری بود که به کلّی او را از تهمت جاه طلبی مبرّا و منزه می داشت ...».(1)،(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.