پاسخ اجمالی:
خداوند در آیات اولیه سوره «بقره» انفاق را نشانه پرهیزکاری دانسته و می فرماید: «[مومنین] كسانى هستند كه به غيب ايمان آورده، و نماز را بپا مى دارند، و از تمام نعمتهايى كه به آنان روزى داده ايم انفاق مى كنند». بر اساس این آیه شریفه، تقوا سه نشانه دارد: الف) نشانه اعتقادی، و آن ایمان به غیب است. ب) نشانه عبادی، و آن انجام عبادات و ارتباط با خداوند است. ج) نشانه مردمی، و آن انفاق فی سبیل الله و کمک به نیازمندان از آنچه خداوند به وی داده است، می باشد.
پاسخ تفصیلی:
بر مبنای آیات قرآن کریم «انفاق» نشانه تقوا و پرهيزكارى است؛ خداوند متعال در آيات اوّليّه سوره بقره مى فرمايد: «الم * ذَلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَيْبَ فِيهِ هُدىً لِلْمُتَّقِينَ»؛ (الم، آن كتاب باعظمتى است كه هيچ گونه شكى در آن نيست، و مايه هدايت پرهيزكاران است). مضمون و محتوا و فصاحت و بلاغت قرآن مجيد در حدّى است كه هيچ شك و شبهه اى در انتساب آن به خداوند وجود ندارد. آرى قرآن مجيد خود دليل بر حقانيّت خويشتن است: «آفتاب آمد دليل آفتاب».
بعد در ادامه آیه می فرماید: «الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ»؛ ([همان] كسانى هستندكه به غيب [حقايقى كه ازحسّ پوشيده وپنهان است] ايمان مى آورند، و نماز را بپا مى دارند، و از تمام نعمتهايى كه به آنان روزى داده ايم انفاق مى كنند).
طبق اين آيه شريفه، تقوا معيار ارزش انسان(1) زاد و توشه آخرت(2) و كليد ورود به بهشت است.(3) اين تقوا سه علامت و ويژگى دارد و انسان در صورتى متقى و پرهيزكار ناميده مى شود كه داراى اين سه نشانه باشد:
1. نشانه اعتقادى، و آن ايمان به غيب است؛ ايمان به خداوند و قيامت كه با چشم سر قابل رؤيت نيست.
2. نشانه عبادى، و آن انجام عبادات و ارتباط با خداوند است.
3. نشانه مردمى، و آن انفاق فى سبيل اللّه و كمك به نيازمندان از آنچه خداوند به وى داده است؛ اعمّ از مال و ثروت، مقام، آبرو، اعتبار، علم و دانش، عفو و بخشش، و خلاصه هر آن چه خداوند روزيش كرده است.(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.