پاسخ اجمالی:
در زمان ما بسيارى از اصول جاهليّت در اشكال مدرن حاكم شده است. در «عصر جاهليّت» انسان ارزش واقعى نداشت و خونريزي و غارت اموال، كار روزانه بود و در عصر ما نيز مهمترين اصل، كسب درآمد بيشتر است ولو با فروش سلاح هاى كشتار جمعى. در آن عصر، دختران را زنده به گور مي كردند، در عصر ما نيز سقط جنين انجام مى شود. در آن زمان، زنانِ آلوده، بر در خانه خود پرچم مى زدند، امروز نيز زنان فاسد در جرايد دنيا، آگهى هايى براي فروش خود مى دهند مسائل اخلاقى فراموش شده و فساد، بسيارى از مناطق جهان را گرفته است.
پاسخ تفصیلی:
متأسّفانه بسيارى از اصول «جاهليّت» در اشكال مدرن و امروزی در عصر و زمان ما، بر جوامع بشرى حاكم شده است. در «عصر جاهليّت» انسان ارزش واقعى نداشت، خون بى گناهان به آسانى ريخته مى شد و غارت اموال، كار روزانه بود. در عصر و زمان ما نيز مهمترين اصل، به چنگ آوردن درآمد بيشتر است، هر چند از طريق فروش سلاح هاى كشتار جمعى باشد. اموال مردم ضعيفِ دنيا، به وسيله غول هاى سرمايه دارى از طرق ظاهراً قانونى! و در واقع غارتگرى ربوده مى شود.
اگر در عصر «جاهليّت» تعدادى از دختران زنده به گور شدند، در عصر و زمان ما سقط جنين - در پناه قانون - در بسيارى از كشورها انجام مى شود و هزاران هزار دختر و پسر، به گور فرستاده مى شوند؛ انسان هايى كه در جنگ هاى جهانى اوّل و دوم به خاك و خون كشيده شدند، از تمام كشته هاى طول تاريخ بشريّت بيشتر بودند و كارى كه دو بمب اتمى در شهرهاى «ژاپن» كرد، به تنهايى از تمام كشته هاى زمان «جاهليّت» افزون تر بود! اگر در عصر «جاهليّت» زنانِ آلوده، بر در خانه خود پرچم نصب مى كردند و به «ذَوَاتُ الاَعْلَام» معروف شدند، امروز نيز زنان فاسد در بسيارى از جرايد دنيا، آگهى هايى مى دهند كه مستقيماً يا غير مستقيم به سوى خود دعوت مى كنند؛ حتّى زنان همسردار! و بسيارى از دولتها از آنها ماليات مى گيرند و به همين دليل، آنان را تحت حمايت قانون قرار مى دهند.
فروش دختران و پسران خردسال، هنوز به شكل فجيعى در دنيا ادامه دارد و بسيارى از اروپايى ها و آمريكايى ها اين كودكان را از مناطق محروم جهان، خريدارى كرده و در كشورهاى غربى به فروش مى رسانند كه اخبار آن، در جرائد نيز منتشر مى شود. قسمت مهمّى از ثروت هاى جهان، صرف تهيه جنگ افزارهاى هولناك مى شود كه بيانگر عدم امنيّت در دنياست. مسائل اخلاقى به فراموشى سپرده شده و فساد، بسيارى از مناطق جهان را فرا گرفته است و اگر آمارها در تمام زمينه هاى فوق الذکر، جمع آورى شود، خواهيم ديد كه «جاهليّت مدرن» به مراتب عميق تر، گسترده تر و وحشتناك تر از «جاهليّت عصر قديم» است و شايد آيه 33 سوره «احزاب» ناظر به جاهليّت عصر ماست و از آن پيشگويى مى كند كه خطاب به همسران پيامبر(صلی الله علیه و اله) مى فرمايد: «وَ لَاتَبَرُّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الاُولَى»؛ (همچون دوران جاهليّت نخستين [در ميان مردم] ظاهر نشويد). تعبير به «جاهليّت اولى» نشان مى دهد كه «جاهليّت ديگرى» در پيش است.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.