پاسخ اجمالی:
«تعزیر» در سه جای قرآن به معناى «نصرت» آمده است. در آيه 157 سوره اعراف، در توصيف مؤمنين و در آيات 8 و 9 سوره فتح، در وصف پيامبر گرامى اسلام(ص) و در سوره مائده، آيه 12، در مورد عهد و پيمانى كه خداوند متعال با بنى اسرائيل بست. در آيات سه گانه فوق، كلمه تعزير به معنى نصرت و يارى رساندن است، زيرا سیاق آیه هيچ تناسبى با معناى ديگر آن (ضرب و تأديب) ندارد.
پاسخ تفصیلی:
كلمه «تعزیر» در سه آيه قرآن به معناى «نصرت» آمده است. توجّه كنيد:
اوّل: خداوند متعال در آيه 157 سوره اعراف، در توصيف مؤمنين مى فرمايد: «فَالَّذينَ آمَنُوا بِه وَ عَزَّرُوهُ وَ نَصَرُوهُ وَ اتَّبَعُوا النُّورَ الَّذى اُنْزِلَ مَعَهُ اُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»؛ ( پس كسانى كه به او [پيامبر اسلام (صلى الله عليه وآله)] ايمان آوردند، و حمايت و ياريش كردند، و از نورى كه با او نازل شده پيروى نمودند، آنان رستگارانند).
دوم: در آيات هشتم و نهم سوره فتح، در وصف پيامبر گرامى اسلام(صلى الله عليه وآله) مى خوانيم: «إِنَّا أَرْسَلْناکَ شاهِداً وَ مُبَشِّراً وَ نَذيراً * لِتُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ تُعَزِّرُوهُ وَ تُوَقِّرُوهُ وَ تُسَبِّحُوهُ بُکْرَةً وَ أَصيلاً»؛ (به يقين ما تو را گواه [بر اعمال آنها] و بشارت دهنده و بيم دهنده فرستاديم، تا [شما مردم] به خدا و رسولش ايمان بياوريد، و از او دفاع كنيد، و او را بزرگ داريد، و خدا را صبح و شام تسبيح گوييد).
سوم: خداوند متعال در مورد عهد و پيمانى كه با بنى اسرائيل بست، مى فرمايد: «وَ لَقَدْ أَخَذَ اللَّهُ ميثاقَ بَني إِسْرائيلَ وَ بَعَثْنا مِنْهُمُ اثْنَيْ عَشَرَ نَقيباً وَ قالَ اللَّهُ إِنِّي مَعَکُمْ لَئِنْ أَقَمْتُمُ الصَّلاةَ وَ آتَيْتُمُ الزَّکاةَ وَ آمَنْتُمْ بِرُسُلي وَ عَزَّرْتُمُوهُمْ ...»(1)؛ (خدا از بنى اسرائيل پيمان گرفت، و از آنها، دوازده نقيب [و سرپرست] برانگيختيم، و خداوند [به آنها] گفت: من با شما هستم؛ اگر نماز را بر پا داريد، و زكات بپردازيد، و به رسولان من ايمان بياوريد، و آنها را يارى كنيد،...).
در آيات سه گانه فوق، كلمه تعزير به معنى نصرت و يارى رساندن است، زيرا سیاق آیه هيچ تناسبى با معناى ديگر آن (ضرب و تأديب) ندارد.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.