پاسخ اجمالی:
در جريان فتح خيبر، پس از شكست ابوبكر و عمر، پيامبر اكرم(ص) تصميم گرفت تا فرماندهي را به حضرت علي(ع) بسپارد و حضرت هم توانست قلعه خيبر را بگشايد. آن حضرت در هيچ صحنه اي فرار نكرد و زره حضرت پشت نداشت. لذا رسول خدا(ص) درباره او فرمود: «كرّار غير فرّار لايرجع حتي يفتح الله علي يديه» او بدون پيروزي و فتح قلعه خيبر بر نمي گردد.
پاسخ تفصیلی:
در فتح خيبر بود كه حضرت رسول(صلی الله عليه و آله و سلم) بعضي را به میدان فرستادند ولی آنها پيروز نشده و بی نتیجه بازگشتند. حضرت عصباني شده و فرمودند: «لَأُعْطِيَنَّ الرَّايَةَ غَداً رَجُلًا يُحِبُّهُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ يُحِبُّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ كَرَّاراً غَيْرَ فَرَّارٍ»؛ (فردا من پرچم را به دست كسي مي دهم كه، خدا و رسول خدا او را دوست دارند و او نيز خدا و رسولش را دوست دارد و از روي محبّت عبادت مي كند، كسي كه هجوم مي آورد و اهل فرار و وحشت از جنگ و مرگ نيست).
همه علاقمند بودند كه بدانند اين انسان كيست كه رسول خدا اين همه درباره او تعريف مي فرمايد؟ روز بعد پيامبر(صلی الله عليه و آله و سلم) فرمود: علي بن ابي طالب(عليهما السلام) را حاضر كنيد. وقتي حضرت را حاضر كردند در حالي كه به بيماري چشم مبتلا بود. رسول خدا(صلي الله عليه و آله و سلم) آب دهان مبارك خود را در چشمان علي ريختند و بعد پرچم را به دست وي دادند و حضرت علي(عليه السلام) به آن پيروزي نايل شدند.(1)
حضرت علي(عليه السلام) می فرمود: «مَا أُبَالِي دَخَلْتُ إِلَى الْمَوْتِ أَوْ خَرَجَ الْمَوْتُ إِلَي»(2)؛ (براي من يكسان است چه من به سراغ مرگ بروم و يا مرگ به سراغ من بيايد). آن حضرت در هيچ صحنه اي فرار نكرد و زره حضرت، پشت نداشت. لذا رسول خدا(صلی الله عليه و آله و سلم) درباره او فرمود: «كَرَّاراً غَيْرَ فَرَّارٍ لَا يَرْجِعُ حَتَّى يَفْتَحَ اللَّه ُعَلَى يَدَيْه» او بدون پيروزي و فتح قلعه خيبر بر نمي گردد.(3)،(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.