پاسخ اجمالی:
طبق برخی روایات وارد شده درباره حرمت ربا، همه کسانی که با ربا ارتباط دارند مانند: رباخوار یا هر کسی که آگاهانه از مالی که از ربا بدست آمده استفاده کند، فروشنده مال ربوی، ربا دهنده، محاسبه کننده ربا و شاهد عقد ربا، مورد لعن و نفرین رسول خدا(ص) قرار می گیرند. گستردگی این لعن، نشان دهنده عظمت حرمت ربا و قبح و زشتی آن می باشد.
پاسخ تفصیلی:
رواياتى به ما رسیده است كه ربا و تمام كسانى كه به نوعى با آن ارتباط دارند را لعنت مى كند؛ مانند سخن اميرمؤمنان على(عليه السلام) که مى فرمايد: «لَعَنَ رَسُولُ الله(صلى الله عليه و آله) اَلرِّبا وَ آكِلَهُ و َبائِعَهُ و َمُشْتَريَهُ وَ كاتِبَهُ و َشاهِدَيْهِ».(1) پيامبر گرامى اسلام(صلى الله عليه و آله) در اين روايت «ربا» و پنج گروه را ـ كه در ارتباط با ربا هستند ـ لعنت كرده است:
1- رباخوار یا هر كسى كه از پولی که از ربا تهيّه شده است، با علم و آگاهى استفاده كند. (مثلا ميهمان رباخوار مى شود و از غذايى که با پول ربا تهیه شده استفاده می کند).
2- فروشنده مال ربوی.
3- ربا دهنده.
4- كسى كه ربا را محاسبه مى كند.
5- شهود قرارداد ربا.
در هر مورد، كه يك چيز حرام، به اين گستردگى مورد لعن خداوند قرار مى گيرد(2) دليل بر عظمت حرمت آن كار، و قبح و زشتى فوق العاده آن است.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.