پاسخ اجمالی:
این حدیث نزد خود اهل سنّت هم به شدّت ضعیف است. «طبرانى» آن را در «اوسط» با سندى روایت کرده است که هیثمى درباره آن می گوید: در سند حدیث، «اسماعیل بن یحیى تیمى» است و او مردى دروغگوست. هیثمى همین حدیث را در «مجمع الزوائد» با سند دیگرى از طبرانى روایت کرده و می گوید: یکى از راویان این حدیث بقیّة بن الولید است و او مردى ضعیف و حیله گر است.
پاسخ تفصیلی:
یکی از دلیل های اهل سنّت براى برترى ابوبکر، حدیثى است که از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) نقل می کنند که حضرت پیامبر(صلی الله علیه و آله) به ابى الدرداء فرمود: «واللَّه ما طلعت شمس و لا غربت بعد النبیین و المرسلین على رجل أفضل من أبی بکر»؛ (به خدا سوگند! بعد از پیامبران، خورشید بر مردى بهتر از ابوبکر طلوع و غروب نکرده است).(1)
از نظر آنها این حدیث صلاحیّت دارد که بر امامت ابوبکر صراحت و تأکید داشته باشد و با این حدیث، ابوبکر از على(علیه السلام) افضل و برتر خواهد بود و عقل نیز مقدم کردن انسان معمولى را بر صاحب فضیلت و یا مقدم کردن صاحب فضیلت را بر کسى که فضیلتش بیشتر است قبیح می داند. پس تنها کسى که باید بعد از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) به خلافت برسد ابوبکر است.
نقد و بررسى دلیل:
این حدیث نزد اهل سنّت به شدّت ضعیف است. «طبرانى» آن را در «اوسط» با سندى روایت کرده است که هیثمى درباره آن می گوید: در سند حدیث، «اسماعیل بن یحیى تیمى» است و او مردى دروغگوست.(2)
هیثمى همین حدیث را در «مجمع الزوائد» با سند دیگرى از طبرانى روایت کرده و می گوید: یکى از راویان این حدیث بقیّة بن الولید است و او مردى ضعیف و حیلهگر است.(3)، (4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.