پاسخ اجمالی:
فیروزآبادى می گوید: «این احادیث هیچ کدام صحیح نیست، و نزد علماى آگاه به حدیث و نقّادان این علم چیزى از آنها ثابت نیست و در باب فضایل ابوبکر صدّیق، می نویسد؛ مشهورترین احادیث جعلى اینها است». و سیوطى سى حدیث از مشهورترین فضایل ابوبکر را بر شمرده است، سپس آنها را ردّ مى کند و به جعلى بودن آنها حکم مى کند.
پاسخ تفصیلی:
فیروزآبادى صاحب «القاموس » در خاتمه کتاب، «سفر السعادة» خود(1) نوشته است :
خاتمه کتاب در اشاره کردن به ابوابى است که احادیثى در آن نقل شده که هیچ کدام صحیح نیست ، و نزد علماى آگاه به حدیث و نقّادان این علم چیزى از آنها ثابت نیست .
آنگاه پس از ذکر چند باب، مى نویسد(2) :
باب فضایل ابوبکر صدّیق : مشهورترین احادیث جعلى اینها است : «أنّ الله یتجلّى للناس عامّة ولأبی بکر خاصّة »؛ (خداوند به صورت عمومى بر مردم تجلّى مى کند و به صورت خصوصى براى ابوبکر) .
و حدیث : «ما صبَّ الله فی صدری شیئاً إلاّ و صبّه فی صدر أبی بکر»؛ (خداوند چیزى در سینه من نریخته است ، مگر اینکه همان را در سینه ابوبکر ریخته است) .
و حدیث : «کان(صلى الله علیه وآله) إذا اشتاق الجنّة قـبّل شیبة أبی بکر»؛ (پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) هرگاه مشتاق بهشت مى شد ، ریش ابوبکر را مى بوسید ) .
و حدیث: «أنا وأبو بکر کفرسى رهان»؛ (من و ابوبکر مانند دو اسب مسابقه (که روى آنها شرط بندى شده و هر دو از لحاظ سرعت یکى مى باشند) هستیم و هر دو در برترى و فضیلت مانند یکدیگریم) .
و حدیث: «إنَّ الله لمّا اختار الأرواح اختار روح أبی بکر»؛ (خداوند چون خواست أرواح رابرگزیند، روح ابوبکر را برگزید).
و أمثال این افتراها که بطلانشان به بداهت و ضرورت عقلى ، معلوم است .
و سیوطى در «اللآلئ المصنوعة»(3) ، سى حدیث از مشهورترین فضایل ابوبکر را بر شمرده است، سپس آنها را ردّ مى کند و به جعلى بودن آنها حکم مى کند و نظر حفّاظ درباره آنها را مى نویسد .(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.