پاسخ اجمالی:
پس از فتح قادسیّه و دمشق، عمر مردم را در مدینه جمع کرد و گفت: به نظر شما چه مقدار از بیت المال براى مصرف شخصىِ من حلال است؟ حاضران هرکدام سخنی را گفتند؛ على(ع) ساکت بود. عمر گفت: اى على! چه مى گویى؟ علی(ع) فرمود: «مقدارى که زندگى تو و عیالت را به سامان مى آورَد و جز این، هیچ چیز از آن براى تو حلال نیست». همه مردم، حتي خود عمر گفتند: نظر، همان نظر على بن ابى طالب است.
پاسخ تفصیلی:
در کتاب تاریخ طبرى ـ به نقل از ابن عمرـ آمده است: پس از فتح قادسیّه و دمشق، عمر، مردم را در مدینه جمع کرد و گفت: به نظر شما چه مقدار از بیت المال براى [مصرف شخصىِ] من حلال است؟ حاضران هرکدام سخنی را گفتند؛ على(علیه السلام) ساکت بود. عمر گفت: اى على! چه مى گویى؟ علی(علیه السلام) فرمود: «مقدارى که زندگى تو و عیالت را به سامان مى آورَد و جز این، هیچ چیز از آن براى تو [حلال] نیست». همه گفتند: نظر، همان نظر على بن ابى طالب است. (1)
همچنین ابن سعد در کتاب طبقات الکبری ازعارم بن فضل از حماد بن سلمه، از هشام بن عروة، از پدرش نقل مىکند؛ که عمر- پس از آن ماجرا- گفت: چیزى از بیت المال براى من حلال نیست مگر آن مقدارى که زندگى ام را به سامان مى آورَد (و آن همان نظر علی بن ابیطالب است).(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.