پاسخ اجمالی:
فنجکردى درباره غدير چنين سروده: «لا تنکرنّ غدیر خم إنه***کالشمس فی إشراقها بل أظهر...»؛ (غدير خم را انکار نکن، همانا آن مانند خورشيد درخشان بلکه روشن تر از آن است... غدير خمّ، امامت و کمال و جلال حيدر است که تا روز قيامت ذکر مى شود...) .
پاسخ تفصیلی:
وى در این باره سروده است:
1 ـ «لا تُنکرَنَّ غدیرَ خمٍّ إنّه ***کالشمسِ فی إشراقِها بل أظهرُ
2 ـ ما کان معروفاً بإسناد إلى ***خیرِ البرایا أحمد لا یُنکَرُ
3 ـ فیهِ إمامةُ حیدر وکمالهُ ***وجلالُهُ حتّى القیامةِ یُذکَرُ
4 ـ أولى الأنامِ بأن یوالی المرتضى ***من یأخذُ الأحکامَ منه ویأثرُ»
1 ـ (غدیر خم را انکار نکن ، همانا آن مانند خورشید درخشان و بلکه روشن تر از آن است . 2 ـ آنچه که به واسطه اسناد به بهترین خلایق یعنى احمد(صلى الله علیه وآله) مى رسد ، نباید انکار شود . 3 ـ غدیر خمّ ، امامت و کمال و جلال حیدر است که تا روز قیامت ذکر مى شود . 4 ـ سزاوارترین مردم به ولایت و دوستى مرتضى کسى است که احکام را از او مى گیرد و او را (بر دیگران)ترجیح مى دهد) .
این ابیات را شیخ فتّال نیشابورى در «روضة الواعظین» به فنجکردى نسبت داده است . فتّال از معاصرین وى بوده است . ابن شهر آشوب نیز این اشعار را در «مناقب» ذکر کرده است(1) .
فنجکردى از پیشوایان علم لغت است که به حقیقتِ معانى لغات و تصریف هاى آن آشنا است . و از کسانى است که بر معاریض کلام (معانى کنایى سخن) و لحن سخن و فحواى تعابیر آگاه است ، و از واژه «مولى» معناى امامت و مرجعیّت در احکام دین را فهمیده است ، و همین مطلب را در شعر دُرّ گونه خود آورده است . و این از جمله ادلّه اى است که مى توان بر آنچه ما در معناى حدیث شریف اختیار مى کنیم ، اقامه کرد.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.