پاسخ اجمالی:
بین بهاییان برزگترین وارثی که سهم بسیار قابل توجهی در بین ورّاث دارد، «بیت العدل» و در حقیقت رئیس بیت العدل است. اگر یکی از طبقات ارث وجود نداشته باشد یا مجموع آنها مفقود باشند در این صورت بیت العدل جانشین آن طبقه بوده و به اندازه مقرر ارث خواهد برد. لذا بیت العدل چند برابر وراث دیگر ارث می برد؛ زیرا در هر موردی بالاخره یک یا چند نفر از طبقات هفتگانه مفقود است و در صورت فقدان هر طبقه، بیت العدل جانشین آن خواهد بود.
پاسخ تفصیلی:
برزگترین وارثی که سهم بسیار قابل توجهی در بین ورّاث دارد، بیت العدل و در حقیقت رئیس بیت العدل است.
اگر یکی از طبقات ارث وجود نداشته باشد، یا مجموع آنها مفقود باشند، در این صورت بیت العدل جانشین آن طبقه بوده و به اندازه مقرر ارث خواهد برد.
مثلاً اگر طبقه مفقود، فرزندان باشد تمام سهم او (9 در 60) به بیت العدل می رسد. و اگر طبقه ای مفقود شده از سایر طبقات باشد، یک سوم از آن سهم، مخصوص بیت العدل و دو سوم دیگر به سهام طبقات موجوده اضافه می شود.
در "اقدس" می گوید: «من مات و لم یکن له ذریّة ترجع حقوقهم الی بیت العدل لیصرفوها امناء الرحمن فی الایتام و الارامل و ما ینتفع به جمهور الناس لیشکرو ربّهم العزیز الغفّار»؛ (کسی که بمیرد و ذریّه نداشته باشد، حقوق ذریّه به بیت العدل رجوع می کند؛ تا آنرا در موارد لازمه و مصارف ایتام و حوائج عمومی و تأمین مخارج و زنهای بی شوهر مصرف کنند). (1)
و نیز می گوید: «والّذی له ذریّة و لم یکن مادونها عمّا حدّد فی الکتاب یرجع الثلثان ممّا ترکه الی الذرّیة و الثلث الی بیت العدل»؛ (کسی که ذریّه و اولادی دارد ولی وارث دیگری از او باقی نیست، پس دو سوم از سهام مفقودین راجع به ذریّه و یک سوم دیگر، مخصوص بیت العدل خواهد بود). (2)
و در "گنجینه ی احکام" از "رساله ی سؤال و جواب" نقل می کند: اگر ذریّه باشد و سائرین از ورّاث نباشند، دو سوم از میراث به ذریّه می رسد و یک سوم دیگر به بیت العدل می رسد. این حکم در کلّ و بعض هر دو جاری است؛ یعنی هر کدام از سائر ورّاث نباشد، دو سوم به ذرّیه راجع، و یک سوم به بیت العدل. (3)
اگر به دقت در این حکم بررسی کنیم، خواهیم دید که: بیت العدل چند برابر وراث دیگر ارث می برد؛ زیرا در هر موردی بالاخره یک یا چند نفر از طبقات هفتگانه مفقود است. و همانطور که دیدید در صورت فقدان هر طبقه، بیت العدل جانشین آن خواهد بود.
بنابراین؛ بیت العدل بزرگترین وارثی است که سهم بسیار قابل توجّهی در بین ورّاث دارد، در حقیقت، این رئیس بیت العدل است که صاحب این ثروت عظیم می شود.
حتماً این محاسبات توسط نماینده بیت العدل انجام می شود؛ چرا که بایستی ببیند از این 7 طبقه کدامیک زنده اند و کدام حضور ندارند و بهائی نیستند تا سهم ایشان را برای بیت العدل در حیفای اسرائیل مصادره کند! (4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.