پاسخ اجمالی:
ساختمان هر اتم از نوترون، پروتون و الکترون تشکیل شده، هسته هر اتم از پروتون و نوترون، تشکیل شده و الکترون ها با سرعت بالایی در اطراف هسته، در گردشند. اتم دارای قدرت عظیمی است اما انسان های ناآگاه، از نیروی اتم، بمب های اتمی ساخته و به کشتار بی گناهان می پردازد، همانند بمباران اتمی دو شهر ژاپن، که نمونه ای از انحراف در مسیر استفاده از نیروها و منابع حیاتی است. از سوى دیگر مطالعه در دنیای اتمها، ما رابه خداوند بى نهایت بزرگ راهنمائى کرده و با عظمت، قدرت و علم بى پایان او آشنا مى سازد.
پاسخ تفصیلی:
اتم با آن همه کوچکى، داراى اجزاى مختلفى است که مهم ترین آنها سه قسمت زیر است که مى شود آنها را به منزله ارکان اتم، معرّفى کرد:
1. پروتون که داراى بار الکتریکى مثبت است.
2. نوترون که از نظر خاصیّت الکتریکى، خنثى است.
3. الکترون که داراى بار منفى است.
این اجزاى بى نهایت ریز، به طور شگفت انگیزى ساختمان اتم را تشکیل داده اند، به این ترتیب که پروتون و نوترون، با هم در مرکز قرار گرفته و هسته اتم را تشکیل مى دهند و الکترون ها هم در فاصله هاى معیّنى در اطراف هسته، با سرعت سرسام آورى در گردشند.
دانشمندان، ساختمان اتم را به ساختمان منظومه شمسى و حرکت الکترون ها را به حرکت دورانى سیّارات تشبیه کرده اند، با این تفاوت که اگر تعجّب نکنید، سرعت حرکت سیّارات اتمى به مراتب از سرعت حرکت سیّارات منظومه شمسى بیشتر است، در اتم ها، تعداد ذرّات هسته و الکترون ها، فاصله آنها و سرانجام مدارهایشان فرق مى کند.(1)
اتم هایى که داراى یک یا دو عدد الکترون هستند، تنها داراى یک مدار مى باشند و اگر تعداد الکترون هاى اتم از دو تجاوز کند، الکترون سومى و چهارمى تا دهمى، در مدار دیگرى به فاصله مخصوصى گردش خواهند نمود
اتم داراى قدرت عظیمى است که متأسّفانه این نیروى عظیم اتمى مورد سوء استفاده بشر بى خبر از آفریدگار اتم قرار گرفته یک نمونه از نیروى اتم، همان قدرت عجیب بمب هاى اتمى است که از انفجار اتم و آزاد کردن انرژى آن تولید مى گردد.
نخستین آزمایشى که براى انفجار بمب اتمى به عمل آمد، در سال 1945 در صحراى بى آب و علف نیومکزیکو بود که غوغاى عجیبى به راه انداخت.
دانشمندان یک بمب کوچک اتمى را با وسایل مخصوصى در بالاى برج سنگین فولادى نصب کرده و از فاصله دور آن را منفجر کردند.
در اثر انفجار، برق و صداى عظیمى برخاست و ابرى به ارتفاع 12 کیلومتر به شکل قارچ از آن متصاعد گردید.
شدّت انفجار به قدرى بود که وقتى دانشمندان، محلّ آزمایش را پس از انفجار بررسى نمودند، مشاهده کردند که برج فولادین ذوب شده و در اثر حرارت فوق العاده، تبخیر و به کلّى از بین رفته است!
آمریکایى ها در همین سال، دو بمب اتمى کوچک را در جنگ با ژاپن استفاده کردند. یکى از آن دو بمب را بر روى شهر هیروشیما منفجر کرده و بمب دوم را سه روز بعد به شهر ناکازاکى پرتاب نمودند.(2)
آرى، کسانى که در راه استفاده از این نیروها و منابع حیاتى، منحرف مى شوند، بعید نیست که در راه مطالعه اسرار توحیدى ـ که در پیشانى این موجودات نقش بسته است ـ راه انحراف را بپیمایند و از آن بى خبر بمانند! از سوى دیگر مطالعه در عالم بى نهایت کوچک اتم ها، درس هائى به ما مى آموزد که ما رابه خداوند بى نهایت بزرگ راهنمائى کرده و با عظمت، قدرت و علم بى پایان او آشنا مى سازد.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.