پاسخ اجمالی:
این کتاب که از متون مهم بهائیت است توسط احمد یزدانی از مبلّغین بهائیّه، در 148 صفحه در سال 1326 شمسی، در تهران تکثیر شده و در کلاسهای درس اخلاقشان تدریس می گردیده. در چاپ های بعدی، بدلیل آنکه بعد از شوقی، بیت العدل می خواسته زیر بار ولی امر نرود - چون همه متون حاکی است که رهبری باید توسط ولی امر و بیت العدل بطور مشترک انجام پذیرد- ، تحریف گردیده است. این کتاب با مباحثی از قبیل: تاریخ بهایی، مبادی و تعالیم روحانی و اجتماعی، تشکیلات بهایی، احکام شرعیه و... در نه فصل ارائه شده .
پاسخ تفصیلی:
این کتاب توسط "احمد یزدانی" از مبلّغین بهائیّه، در 148 صفحه با فهرست، و هر صفحه در 19 سطر تألیف، و در سال 1326 شمسی، با تصویب لجنه ملّی نشریات امری در تهران تکثیر شده است. و با اینکه چاپ و نشر بهائیت - کتب بهائیت - ممنوع است، ولی به دلیل حسن استقبال احبا و تدریس در کلاسها، نشرهای اول و دوم و سوم آن بزودی به پایان رسید و در حد وسیعی مورد استفاده واقع گردید.
این کتاب که از متون مهم بهائیت محسوب می شده و در کلاسهای درس اخلاقشان تدریس می گردیده، در چاپ های بعدی، بدلیل آنکه بعد از "شوقی"، "بیت العدل" می خواسته مطلق العنان باشد و زیر بار ولی امر نرود(چون همه متون حاکی است که رهبری باید توسط ولی امر و بیت العدل بطور مشترک انجام پذیرد)، تحریف گردیده است.
این کتاب در نسخه اصلی تحریف نشده، دارای نه فصل میباشد؛ به قرار زیر:
فصل 1 : مختصری از تاریخ بهایی. فصل 2 : مبادی و تعالیم روحانی و اجتماعی.
فصل 3 : نظم اداری و تشکیلات بهایی. فصل 4 :احکام و فرایض شرعیه.
فصل 5 : بشارات و استدلال. فصل 6 : آیات و کلمات منتخبه برای نمونه.
فصل 7 : نمونه ای از اظهارات و شهادات. فصل 8 : خلاصه احصاییه انتشار امر بهایی.
فصل 9 : فهرست بعضی کتب و آثار مهمه دیانت بهایی
این کتاب نیز، مانند کتب و تألیفات دیگر این طائفه: به کلی از دقّت و تحقیق و نظر عمیق و فکر درست خالی بوده و مطالب را با صورت سازی و مغالطه و تأویلات سست و ادعاهای پوچ تنظیم می کند.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.