پاسخ اجمالی:
روايات اسلامي در زمينه اهمّيّت «امر به معروف و نهی از منکر» فراوان است. به عنوان نمونه به سه مورد آن اشاره مى شود: 1. كسى كه «امر به معروف و نهی از منکر» كند خليفه خدا بر روى زمين و جانشين رسول خداست. 2. ستون و پايه شريعت بر «امر به معروف و نهی از منکر» و اجراى حدود استوار است. 3. «امر به معروف و نهی از منکر» را ترك نكنيد، در غیر این صورت بدان بر شما مسلّط مى شوند، و دعاي خوبان شما نيز به اجابت نمى رسد.
پاسخ تفصیلی:
روايات اسلامي در زمينه اهمّيّت «امر به معروف و نهی از منکر» فراوان است، به عنوان نمونه به سه مورد آن اشاره مى شود تا بدانيم اسلام براى اين فريضه چه جايگاهى قائل است، و ما چه مى كنيم؟ توجّه فرماييد:
1. حضرت رسول اكرم(صلى الله عليه وآله) فرمودند: «مَنْ اَمَرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَى عَنِ الْمُنْكَرِ فَهُوَ خَلِيفَةُ اللهِ فِى الْأَرْضِ وَ خَلِيفَةُ رَسُولِهِ»(1)؛ (كسى كه امر به معروف و نهى از منكر كند خليفه خدا بر روى زمين و جانشين رسول خداست).
آيا مقام و منزلتى بالاتر از جانشينى خدا و رسولش تصوّر مى شود؟!
علّت اينكه آمر به معروف و ناهى از منكر خليفة الله و الرسول مى شود، اين است كه برخى عبادات مانند نماز و روزه را خداوند انجام نمى دهد امّا امر به معروف و نهى از منكر را خداوند هم انجام مى دهد، و پيامبر و امّت هم بايد بجا آورند، و لذا كسى كه آن را انجام مى دهد جانشين خدا و پيامبر مى شود.
2. حضرت علي(عليه السلام) فرمود: «قَوامُ الشَّرِيعَةِ اَلْاَمْرُ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْىُ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ اِقَامَةُ الْحُدُودِ»(2)؛ (اساس و ستون و پايه شريعت بر دو چيز استوار است: امر به معروف و نهى از منكر و اجراى حدود درباره مجرمان).
3. در روايت ديگرى از آن حضرت - كه در بستر شهادت از وجود مباركش صادر شده - مى خوانيم: «لَا تَتْرُكُوا الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْىَ عَنِ الْمُنْكَرِ فَيُوَلِّى عَلَيْكُمْ اَشْرَارُكُمْ ثُمَّ تَدْعُونَ فَلَا يُسْتَجَابُ لَكُمْ»(3)؛ (فريضه امر به معروف و نهى از منكر را ترك نكنيد، اگر چنين كنيد اشرار بر شما مسلّط مى شوند، آنگاه [اگر] خوبانتان [هم] دعا كنند [كه شرّ آنها كوتاه شود] دعايشان اجابت نمى شود).
از مجموع روايات مذكور اهميّت فوق العاده انجام فريضه امر به معروف و نهى از منكر و خطر فراوان ترك اين دو فريضه الهى روشن شد.(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.