پاسخ اجمالی:
«عمر بن ابى سلمه»، فرزند ام سلمه همسر معروف پيغمبر گرامى اسلام(ص) است كه او را از شوهر پيشين خود، ابو سلمه داشت. وی در سال دوم هجرت متولد شد و در سال هشتاد و سه هجري از دنيا رفت. این شخصیت بزرگ، راوی احاديثى از پيغمبر اكرم(ص) می باشد. وي به تشويق مادرش در جنگ جمل در ركاب امام علی(ع) شركت كرد و اميرمؤمنان على(ع) او را به عنوان فرماندار و نماينده خود به حكومت «بحرين» و «فارس» منصوب كرد.
پاسخ تفصیلی:
«عمر بن ابى سلمه»، فرزند ام سلمه همسر معروف پيغمبر گرامى اسلام(صلى الله عليه و آله) است كه او را از شوهر پيشين خود داشت. وى در سال دوم هجرت در حبشه به دنيا آمد؛ زيرا پدرش ابو سلمه از مهاجران حبشه بود. او مدتی نسبتا طولانی زیست و در سال 83 هجرى در زمان خلافت عبدالملك ديده از جهان فرو بست. این شخصیت بزرگ، راوی احاديثى از پيغمبر اكرم(صلى الله عليه و آله) می باشد.(1)
«عمر بن ابى سلمه» در جنگ جمل در خدمت امام على(عليه السلام) بود. مادرش او را تشويق به اين كار كرد و نامه اى براى اميرمؤمنان على(عليه السلام) نوشت و به دست او داد كه در آن نامه آمده است: «اگر جهاد از زنان برداشته نشده بود من مى آمدم و در پيش روى تو با دشمنانت مى جنگيدم؛ ولى فرزندم را به جاى خودم فرستادم». سپس اميرمؤمنان على(عليه السلام) او را به عنوان فرماندار و نماينده خود به حكومت «بحرين» و «فارس» مأموريت داد.
براى افتخار او همين بس كه در آغوش پيامبر اكرم(صلى الله عليه و آله و سلم) پرورش يافت و در خدمت مولا على(عليه السلام) بود.(2) در بعضى از روايات آمده است كه «عمر بن ابى سلمه» از كسانى است كه روايت مربوط به امامت ائمه اثنى عشر را از پيغمبر اكرم(صلى الله عليه و آله و سلم) نقل كرده است.(3)،(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.