پاسخ اجمالی:
حضرت علي(ع) در بخشی از نامه 33 نهج البلاغه، درباره ويژگی های فرماندار موفق صفات مهمي را بيان مي كند: دورانديش بودن، با صلابت و قدرت در برابر حوادث ايستادن، خيرخواه مردم و پيشوا و امام بودن و چشم و گوش بر امر و فرمان داشتن از آن جمله اند. به يقين اگر اين شرايط در هر مدير و فرمانده اى جمع شود، در كار خود موفق خواهد بود و توطئه هاى دشمن را در هم خواهد شكست.
پاسخ تفصیلی:
امام علی(علیه السلام) در بخشی از نامه 33 نهج البلاغه، پس از آن که درباره توطئه معاویه در ایّام حجّ، به فرماندار خود «قثم بن عبدالله» سفارش می کند، او را مخاطب ساخته و می فرماید: (حال كه چنين است براى حفظ آنچه در دست دارى قيام كن، قيام شخصى دور انديش و محكم و نيرومند، قيام شخصى خيرخواه و عاقل كه از سلطان خويش پيروى مى كند و مطيعِ فرمان امام خويش است)؛ «فَأَقِمْ عَلَى مَا فِي يَدَيْكَ قِيَامَ الْحَازِمِ الصَّلِيبِ(1)وَ النَّاصِحِ اللَّبِيبِ(2)، التَّابِعِ لِسُلْطَانِهِ، الْمُطِيعِ لامَامِهِ».
بدين وسيله امام علي(عليه السلام) اراده او را تقويت مى كند و براى انجام وظيفه در مقابل توطئه معاويه و خراب كاران شام آماده مى سازد و در ضمن، بر نظارت خود نسبت به اعمال وى تأكيد مى ورزد. حضرت علی(عليه السلام) در اين بيان كوتاه و پر معنا شرايط فرماندارى موفق را بيان كرده است: دورانديش بودن، محكم در برابر حوادث ايستادن، خيرخواه مردم و پيشوا و امام بودن و چشم و گوش بر امر و فرمان داشتن. به يقين اگر اين شرايط در هر مدير و فرمانده اى جمع شود، در كار خود موفق خواهد بود و توطئه هاى دشمن را در هم خواهد شكست.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.