پاسخ اجمالی:
در قرآن مجيد، آياتي هست كه دلالت بر وجود امام زمان(عج) دارد؛ در يكي از شاين آيات كه به «آیه هدایت» معروف است خداوند متعال مى فرمايد: «وَ مِمَّنْ خَلَقْنا أُمَّةٌ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَ بِهِ يَعْدِلُون»؛ (و از جمله كسانى كه آفريديم فرقه اى [هستند که] به حق هدايت مى کنند و به حق اجرای عدالت می نمایند). فخر رازى در ذيل آيه فوق در تفسيرش از جبائى نقل كرده كه: «اين آيه دلالت دارد بر اينكه هيچ زمانى خالى از كسى كه قيام و عمل به حق كرده و مردم را به آن هدايت كند نيست»
پاسخ تفصیلی:
در قرآن مجيد، آياتي هست كه دلالت بر وجود امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) دارد؛ در يكي از اين آيات كه به «آیه هدایت» معروف است خداوند متعال مى فرمايد: «وَ مِمَّنْ خَلَقْنا أُمَّةٌ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَ بِهِ يَعْدِلُون»(1)؛ (و از جمله كسانى كه آفريديم فرقه اى [هستند که] به حق هدايت مى کنند و به حق اجرای عدالت می نمایند).
فخر رازى در ذيل آيه فوق در تفسيرش از جبائى نقل كرده كه: «اين آيه دلالت دارد بر اينكه هيچ زمانى خالى از كسى كه قيام و عمل به حق كرده و مردم را به آن هدايت كند نيست»(2).
ميرزا محمد مشهدى در تفسير «كنزالدقائق» مى گويد: «آيه دلالت دارد بر اينكه در هر عصری يك نفر معصوم وجود دارد زيرا مفاد آن اين است كه هادين و عادلين بعضى از خلقند نه تمام آنها و هر كسى كه معصوم نيست هادى و عادل كلى نيست».(3)
همچنین عبدالله بن سنان مى گويد: «از امام صادق(عليه السلام) درباره آيه: «وَ مِمَّنْ خَلَقْنا أُمَّةٌ ...» سؤال كردم؟ حضرت فرمود: «هُمُ الْاَئِمَّةُ»(4)؛ (مقصود از آيه، ائمه است)».(5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.