پاسخ اجمالی:
«ترور» در لغت به معنی ترساندن، و «تروریسم» به معنی ارعاب و تهدید و ایجاد ترس در بین مردم است. اما در اصطلاح تا کنون تعریف جامعی از تروریسم نشده است؛ «ولف» فیلسوف آمریکایی می نویسد: «تروریسم به کار بردن غیر مشروع زور و خشونت برای رسیدن به اهداف خاص است». در فرهنگ علوم سیاسی آمده: «اصطلاحاً به وحشت فوق العاده اطلاق می شود که ناشی از دست زدن به خشونت و قتل از سوی یک حزب یا دولت به منظور نیل به هدف سیاسی و کسب یا حفظ قدرت است».
پاسخ تفصیلی:
«ترور» در لغت به معنای ترساندن، و «تروریسم» به معنای ارعاب و تهدید و ایجاد ترس و وحشت میان مردم است و «تروریست» به معنای طرفدار ارعاب و تهدید، طرفدار حکومت زور معنی شده است.(1) امّا در اصطلاح تا کنون تعریف جامعی از «تروریسم» نشده است؛ در عین حال به برخی از تعاریف موجود در این زمینه اشاره می کنیم.
1. در قطعنامه 1984 میلادی مجمع عمومی سازمان ملل درباره تعریف «تروریسم» چنین آمده است: «فعالیت های مجرمانه و خشونت آمیزی که گروه های سازمان یافته برای ایجاد ارعاب و وحشت انجام می دهند تا به این ترتیب اهداف به اصطلاح سیاسی خود را میسّر سازند».(2)
2. «محمّد حسین شاملو احمدی» در این باره می نویسد: «تروریسم، مکتب خشونت و آدم کشی، به اعمال جنایتی اطلاق می شود که با هدف مقابله با کشورها و ایجاد رعب و وحشت در بین افراد یا گروه های معین یا عامه مردم، توسط گروه های تروریستی ارتکاب می شود».(3)
3. «ولف» فیلسوف آمریکایی می نویسد: «تروریسم عبارت است از به کار بردن غیر مشروع زور و خشونت برای رسیدن به اهداف خاص. لذا استفاده مشروع از قدرت و زور داخل در مفهوم ترور نیست».(4)
4. در فرهنگ علوم سیاسی، «ترور» چنین تعریف شده است: «ترور به معنای وحشت و ترس زیاد است. اصطلاحاً به حالت وحشت فوق العاده اطلاق می شود که ناشی از دست زدن به خشونت و قتل و خون ریزی از سوی یک گروه، حزب یا دولت به منظور نیل به هدف سیاسی، کسب یا حفظ قدرت است».(5)،(6)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.