پاسخ اجمالی:
برخی با تمسک به آیه «ارهاب»، به جواز ترور دشمنان اسلام حکم داده اند تا در آن ها ایجاد خوف و وحشت نموده، و از دشمنی با اسلام و مسلمانان دست بردارند. خداوند در این آیه می فرماید: «هر نیرویی در قدرت دارید برای مقابله با آن ها [دشمنان] آماده سازید و اسب های ورزیده، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید».
لکن این آیه امر به آماده کردن جنگ جویان دارد؛ زیرا هنگامی که دشمنان بدانند، مسلمانان آماده جهاد و مستعد بر آنند هیچ گاه قصد تعرض به مسلمانان را در سر نمی پرورانند.
پاسخ تفصیلی:
برخی به آیه «ارهاب» تمسّک کرده و حکم به جواز «ترور» دشمنان اسلام داده اند تا در آن ها ایجاد خوف و وحشت نموده، دست از دشمنی با اسلام و مسلمین بردارند. خداوند متعال در این آیه می فرماید: «وَأَعِدُّوا لَهُم مَا اسْتَطَعْتُم مِنْ قُوَّهٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَیلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُمْ وَآخَرِینَ مِنْ دُونِهِمْ لَاتَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ یعْلَمُهُمْ وَمَا تُنفِقُوا مِنْ شَی ءٍ فِی سَبِیلِ اللَّهِ یوَفَّ إِلَیکُمْ وَأَنتُمْ لَا تُظْلَمُونَ»(1)؛ (براى مقابله با آنها [دشمنان]، هر چه در توان دارید از نیرو و از اسبهاى ورزیده آماده سازید، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن [شناخته شده] خویش را بترسانید! و دشمنان دیگرى غیر از اینها، که شما آنها را [به علت نفاقشان] نمى شناسید و خدا آنها را مى شناسد. و هر چه در راه خدا [و تقویت اسلام] انفاق کنید، بى کم و کاست به شما بازگردانده مى شود، و به شما ستم نخواهد شد).
در تبیین معنای آیه فوق می گوییم: آیه امر به آماده کردن جنگ جویان فقیر از سوی ثروتمندان دارد؛ زیرا هنگامی که دشمنان مشاهده کنند مسلمانان از لحاظ جنگی و لجستیکی در آمادگی کامل به سر می برند هیچ گاه قصد تعرض به مسلمانان نمی کنند. «فخر رازی» در تفسیر آیه فوق می گوید: «هنگامی که کافران بدانند، مسلمانان آماده جهاد و مستعدّ بر آنند و تمام انواع اسلحه و ادوات جنگی را آماده کرده اند از آنان می ترسند. و این خوف مفید اموری چند است:
1. هرگز به فکر اشغال بلاد اسلامی نمی افتند.
2. چون ترسشان شدید شود چه بسا از ناحیه خود به جزیه تن دردهند.
3. چه بسا این خوف سبب پذیرش اسلام آن ها شود.
4. به فکر کمک به دیگر کفار نمی افتند.
5. این سبب می شود که در بلاد اسلامی ملاحظاتی داشته باشند».(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.