پاسخ اجمالی:
به طور جزم شروع حركت تأليف در قضيه «مهدويت» به ظهور حركت تدوين حديث در تاريخ اسلامى يعنى اوايل قرن دوم هجرى باز مى گردد؛ زيرا از كتب رجال استفاده مى شود كه شروع تأليف در اين زمينه در جامعه شيعى در عصر امام صادق(ع) بوده است.
پاسخ تفصیلی:
با مراجعه به كتب تراجم و رجال پى مى بريم كه تأليف درباره مهدويت حركتى بنيادين بوده كه نه تنها قبل از ولادت حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشريف) در بين شيعه رواج داشته؛ بلكه حركتى مقدس نزد شيعه و سنى بعد از وفات رسول خدا(صلى الله عليه و آله) بوده است و اين به نوبه خود دليل بر آن است كه اصل قضيه از مسلّمات مسائل اسلامى است كه مورد اتفاق بين مسلمين قرار گرفته است و از مسائلى نبوده است كه بعد از عصر حيرت پديد آمده باشد و جامعه شيعى بعد از شهادت امام حسن عسكرى(عليه السلام) به آن مبتلا شده باشد.
به طور جزم مى توان گفت كه: شروع حركت تأليف در قضيه مهدويت به ظهور حركت تدوين حديث در تاريخ اسلامى يعنى اوايل قرن دوم هجرى باز مى گردد؛ زيرا از كتب رجال استفاده مى شود كه شروع تأليف در اين زمينه در جامعه شيعى در عصر امام صادق(عليه السلام) بوده است. شيخ طوسى در كتاب «الفهرست» نقل مى كند كه على بن يقطين بن موسى بغدادى اسدى كوفى الاصل، كتابى در ملاحم تأليف نموده است.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.