پاسخ اجمالی:
مطابق آنچه در قرآن و روايات متواتر اسلامى وارد شده، عقيده به ظهور مهدى موعود(عج) عقيده اى اصيل و اسلامى است و اینكه در اديان ديگر نيز به آن اشاره شده است دليل بر آن نيست كه مسلمانان آن را از اديان ديگر گرفته اند؛ بلكه دلالت بر آن دارد كه موضوع انتظار منجى حقيقى، مقتضاى فطرت بشر بوده و لذا در هر دين و آيينى به آن اشاره شده است.
پاسخ تفصیلی:
برخى عقيده به مهدويت را عقيده اى غير اسلامى مى دانند كه وارد جامعه اسلامى شده است. «جولد زيهر» مى گويد: «عقيده به مهدى، از اصول و مبانى غير اسلامى برگرفته شده است و در حقيقت اين عقيده افسانه و از امور غير واقعى است».(1) سائح على حسين نويسنده ليبيايى مى گويد: «عقيده و نظريه غيبت و بازگشت، عقيده ای است مشترك بين يهود و نصارا و تأثرپذيرى فكر شيعى از اين دو مصدر بعيد نيست ... ».(2) دكتر عبدالرحمن بدوى مى گويد: «كعب الاحبار كسى بود كه عقيده به مهدى را در بين مسلمين منتشر ساخت».(3)
در پاسخ بايد گفت:
1. مطابق آنچه در قرآن و روايات متواتر اسلامى وارد شده، عقيده به ظهور مهدى موعود(عجل الله تعالی فرجه الشريف) عقيده اى اصيل و اسلامى است كه در اديان ديگر نيز به آن اشاره شده است و لذا هرگز نمى توان آن را افسانه و از عقايد ساختگى قرار داد.
2. اين عقيده اختصاص به شيعه ندارد؛ بلكه صحابه به تبع آيات قرآن و روايات نبوى معتقد به اين عقيده بوده و در طول تاريخ اسلام عموم علماى اسلامى اعم از شيعى و سنى به آن عقيده معتقد بوده اند.
3. اشتراك اين عقيده بين يهود و نصارا و مسلمين دليل بر آن نيست كه مسلمانان آن را از اديان ديگر گرفته اند؛ بلكه دلالت بر آن دارد كه موضوع انتظارِ منجىِ حقيقى، مقتضاى فطرت بشر بوده و لذا در هر دين و آيينى به آن اشاره شده است.
4. اين كعب الاحبار نبوده كه عقيده به مهدويت را در بين جامعه اسلامى منتشر ساخته است؛ بلكه خدا و رسولان او خصوصاً پيامبر اسلام(صلى الله عليه و آله) و اهل بيت معصومش(عليهم السلام) اين عقيده را در جامعه منتشر ساخته اند.(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.