پاسخ اجمالی:
بر اساس فتاوای فقها، آمیزش با زنان حائض، متوقف بر پاکی آنان از حیض است. خداوند در قرآن می فرماید: «در حال حيض با زنان نزديكى ننماييد، تا پاك شوند. و هنگامى كه پاك شدند! آن گونه كه خدا فرمان داده، آميزش كنيد». بر اساس جمله اول، به هنگام پاك شدن از خون، آميزش جنسى جايز است هر چند غسل نكرده باشد، به خصوص اين كه در آغاز آيه هيچ سخنى از وجوب غسل در ميان نبود، و اين همان قولى است كه فقها به آن فتوا داده اند، كه آمیزش پس از پاك شدن از خون حتى قبل از غسل جايز است، ولى بي شك، آمیزش بعد از غسل بهتر است.
پاسخ تفصیلی:
خداوند در آيه 222 سوره بقره می فرماید: «وَ يَسْئَلُونَكَ عَنِ الْمَحيضِ قُلْ هُوَ أَذىً فَاعْتَزِلُوا النِّساءَ فِي الْمَحيضِ وَ لاتَقْرَبُوهُنَّ حَتّى يَطْهُرْنَ فَإِذا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوّابينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرينَ»؛ (و از تو، درباره حيض [و عادت ماهانه] سؤال مى كنند، بگو: مايه ناراحتى و آلودگى است؛ از اين رو در حال حيض، از زنان كناره گيرى كنيد! و با آنها نزديكى ننماييد، تا پاك شوند. و هنگامى كه پاك شدند! آن گونه كه خدا به شما فرمان داده، با آنها آميزش كنيد! چرا كه خداوند، هم توبه كنندگان را دوست دارد، و هم پاكان را).
به گفته بسيارى از مفسّران، واژه «يَطْهُرْنَ» در این آیه، به معناى پاك شدن زنان از خون حيض است؛ اما جمله «فَإِذا تَطَهَّرْنَ» را بسيارى به معناى غسل كردن گرفته اند، بنابراين، طبق جمله اول، به هنگام پاك شدن از خون، آميزش جنسى جايز است هر چند غسل نكرده باشد، و طبق جمله دوم، تا غسل نكند آميزش جنسى جايز نيست.
بر اين اساس آيه خالى از ابهام نيست، ولى با توجه به اين كه جمله دوم تفسيرى است بر جمله اوّل و نتيجه آن ـ لذا با فاء تفريع عطف شده ـ به نظر مى رسد كه «تَطَهَّرْنَ» نيز به معناى پاك شدن از خون است. بنابراين، با پاك شدن از عادت، آميزش مجاز است، به خصوص اين كه در آغاز آيه هيچ سخنى از وجوب غسل در ميان نبود، و اين همان قولى است كه فقهاى بزرگ به آن فتوا داده اند، كه بعد از پاك شدن از خون حتّى قبل از غسل، آميزش جنسى جايز است، ولى بدون شك، بهتر است كه بعد از غسل باشد.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.