پاسخ اجمالی:
دیوانگی و بیماری های عصبی، یکی از آسیب های قماربازی است؛ زیرا هيجان و استرس برد و باخت، سبب افزایش و کاهش فشار آنها می شود، و در نهایت برخى از آنان دست به خودكشى می زنند. امام صادق(ع) در روايتى می فرماید: «در عصر جاهليّت بعضى از مردم بر سر مال و نواميس خود قمار مى زدند» و لذا اسلام در چنان محيط فاسدى حكم تحريم قمار را صادر كرد.
پاسخ تفصیلی:
قماربازان حرفه اى در نهايت يا ديوانه گرديده، و يا مبتلا به بيماريهاى عصبى مى شوند. چون دائماً در حال هيجانند، و فشار آنها بالا و پايين مى رود. آنها چه ببرند و چه ببازند فشارشان تغيير مى كند و لذا مبتلا به انواع بيماريها مى شوند، و سرانجامِ برخى از آنان خودكشى است. كسى كه شب هنگام با ثروتى كلان وارد قمارخانه مى شود، و صبح هنگام بدون يك ريال پول خارج مى شود، چاره اى جز خودكشى نمى بيند.
بعضى از قماربازان نه تنها تمام اموال، بلكه ناموس خويش را در قمار مى بازند! در روايتى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم: «كانَتْ قُرَيْشُ تُقامِرُ الرَّجُلَ فى اَهْلِه وَ مالِهِ»(1)؛ (در عصر جاهليّت بعضى از مردم بر سر مال و نواميس خود قمار مى زدند!).
اسلام در چنان محيط فاسدى حكم تحريم قمار را صادر كرد. آيا اين حكم دينى معجزه نيست؟ به آمارى در مورد ضررهاى مختلف قمار توجّه كنيد:
90% از جيب برى ها، 50% جرائم مختلف، 10% مفاسد اخلاقى، 30% طلاقها، 40% نزاعهاى خونين، 5% خودكشى ها و انتحارها توسّط آلودگان به قمار صورت مى گيرد! و عجيب اين كه دنياى امروز قمار را به رسميّت شناخته، و در فرانسه شهرى هست به نام شهر قماربازان، كه از همه جاى دنيا به آنجا رفته، قماربازى مى كنند. امّا اسلام تمام انواع قمار را تحريم كرده است؛ حتّى گردوبازى بچّه ها كه در آن برد و باخت گردو انجام مى شود.(2)،(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.