پاسخ اجمالی:
یکی از عواملی كه مى تواند منشأ «تكبر» باشد خودخواهى و حُبّ ذات است كه از حالت تعادل خارج شده باشد. حُبّ ذات في نفسه بسيار خوب است، ولى در صورتى كه تعديل شده و به خودبينى، خودپسندى، خودخواهى، خودمحورى و خودبرتربينى نرسيده باشد. درمان اين بيمارى هم تمرين كردن بر تقدم حق ديگران بر حق خود است و اين درمانى است كه تنها مي توان در نزد پزشكان حقيقى عالم به آن دست يافت.
پاسخ تفصیلی:
یکی از عواملی كه مى تواند منشأ براى تكبر باشد خودخواهى و حبّ ذاتى است كه از حالت تعادل خارج شده باشد. حبّ ذات في نفسه بسيار خوب است، ولى در صورتى كه تعديل شده و به خودبينى، خودپسندى، خودخواهى، خودمحورى و خودبرتربينى نرسيده باشد. از پائين ترين درجات اخوت و برادرى اسلامى اين است كه دوست بدارى براى خودت آنچه را كه براى برادرت دوست دارى: «تُحِبُّ لِنَفسِكَ مَا تُحِبُّ لِاَخِيكَ»؛ (دوست بدارى براى خودت آنچه دوست مى دارى براى برادرت). با چشمى به منافع خود بنگر و با چشمى به منافع ديگران؛ يعنى مگذار حبّ ذات و نفس پرستى، تو را از برادرانت روى گرداند و به خود مشغول نمايد. به ما دستور داده اند كه اگر كسى سنّش از شما بالاتر است، بگوئيد شايد عبادتش بيشتر و اگر سنّش كمتر است، بگوئيد شايد گناهش كمتر و اگر مساوى شما است، بگوئيد عبادتش بيشتر و گناهش كمتر است.
بدان اگر خودپسند نشدى مطمئناً خداپسند مى شوى و درمان اين بيمارى هم ممارست و تمرين بر تقدم حق ديگران بر حق خود است، اين درمانى است كه تنها مي توان در نزد پزشكان حقيقى عالم به آن دست يافت.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.