پاسخ اجمالی:
درباره پيامبر(ص) مى خوانيم با اينكه او عقل كلّ بود ولى باز از طرف خداوند مورد خطاب قرار مى گيرد كه از ما علم بيشترى بخواه: «قُل رَبِّ زِدْنى علماً». در مورد حضرت موسى(ع) نيز مى خوانيم با اين كه شرح صدر پيدا كرده بود و حكمت و دانش در سينه داشت باز مأمور مى شود در برابر حضرت خضر(ع) زانو بزند و از او درس بگيرد.
پاسخ تفصیلی:
درباره پيامبر(صلى الله عليه وآله) مى خوانيم با اينكه او عقل كلّ بود ولى باز از طرف خداوند مورد خطاب قرار مى گيرد كه از ما علم بيشترى بخواه: «قُل رَبِّ زِدْنِى عِلماً»(1) يعنى نسبت به علم هيچ توقفگاهى براى هيچ كس و هيچ حالى نيست، بايد تا آخرين لحظه به دنبال دانش رفت.
در مورد حضرت موسى(عليه السلام) نيز مى خوانيم با اين كه شرح صدر پيدا كرده بود: «رِبِّ اشرَح لِى صَدرِى» و حكمت و دانش در سينه داشت و: «وَ لَمَّا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ اسْتَوَى آتَيْنَاهُ حُكْماً وَ عِلْماً»(2)؛ (هنگامى كه او نيرومند و كامل شد، حكمت و دانش به او بخشيديم)، باز مأمور مى شود در برابر استادى چون حضرت «خضر»(عليه السلام) زانو بزند و همچون شاگردى از او درس بگيرد: «قَالَ لَهُ مُوسَى هَلْ أَتَّبِعُكَ عَلَى أَنْ تُعَلِّمَنِ مِمَّا عُلِّمْتَ رُشْداً»(3)؛ (موسى(عليه السلام) به آن مرد عالم الهى [خضر] گفت: آيا من از تو پيروى كنم تا از آنچه به تو تعليم داده شده است و مايه رشد و هدايت است به من بياموزى؟).(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.