پاسخ اجمالی:
مهمترين و بحث انگيزترين خدمات بانك ها از نظر شرعى سپرده هاى مردم نزد بانك ها است. گاهى افرادى سرمايه دارند ولى قدرت توليد يا تجارت با آن را ندارند؛ در اينجا بانك اسلامى سرمايه چنين افرادى را گرفته و بر طبق عقود شرعيّه در كارهاى توليدى، صنعتى، كشاورزى، دامدارى و تجارى سرمايه گذارى مى نمايد و سود سرمايه گذارى را طبق توافق به عمل آمده تقسيم مى كند. در این کار هم سرمایه گذار، هم بانک و هم جامعه بهره مند می شوند و سبب شكوفايى اقتصادى مى گردد، البته مشروط بر اينكه درست عمل شود.
پاسخ تفصیلی:
مهمترين و بحث انگيزترين خدمات بانك ها از نظر شرعى همين مسأله سپرده هاى مردم نزد بانك ها است؛ گاهى افرادى سرمايه دارند ولى قدرت توليد يا تجارت با آن را ندارند، در اينجا بانك اسلامى سرمايه چنين افرادى را مى گيرد و با آن طبق عقود شرعيّه كار مى كند، در كارهاى توليدى، صنعتى، كشاورزى، دامدارى و تجارى سرمايه گذارى مى نمايد و سود سرمايه گذارى را طبق توافق به عمل آمده تقسيم مى كند و سهمى براى سرمايه گذار قرار مى دهد.
اينجاست كه بانك هاى ربوى از بانك هاى اسلامى جدا مى شوند؛ بانك هاى غيراسلامى از يك طرف سپرده هاى مردم را قبول مى كنند و سودى به شكل ربا به آنها مى پردازند و از طرف ديگر همين سپرده ها را به ديگران واگذار مى كنند و سود بيشترى به عنوان ربا دريافت مى كنند، كه اين عملكرد صد در صد حرام است.
ولى بانك هاى اسلامى با اين سپرده ها، طبق عقود شرعيه قرارداد مى بندند و وارد كارهاى توليدى مى شوند و سود حاصله را طبق توافق قبلى تقسيم مى كنند و در واقع در اينجا سه خدمت انجام مى گيرد:
1- صاحب سرمايه از سرمايه اش استفاده مى برد.
2- بانك هم در اين معامله سودى مى برد.
3- نقدينگى هاى مردم از ركود خارج و عوارض ركورد پول كه تورم و فساد مى باشد، حاصل نمى شود و در مجموع حركت خوبى به سود جامعه بوجود مى آيد و سبب شكوفايى اقتصادى مى شود، مشروط بر اينكه درست عمل شود.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.