پاسخ اجمالی:
ابن تیمیه مى گوید: «همانا بنى امیه متولّى جمیع اراضى اسلام شدند و دولت در زمان آنان عزیز بود. سنّت قبل از دولت بنى عباس ظاهرتر بود تا دولت آنان، زیرا در دولت بنى عباس بسیارى از شیعه و دیگران از اهل بدعت وارد شده بودند». او هم چنین در جایى دیگر نزول آیه: «والشّجرة الملعونة فی القرآن»را در شأن بنى امیه انکار کرده و این گونه تفسیر را از تحریفات شیعه در قرآن بر شمرده است.
پاسخ تفصیلی:
ابن تیمیه مى گوید: «همانا بنى امیه متولّى جمیع اراضى اسلام شدند و دولت در زمان آنان عزیز بود».(1)
او نیز مى گوید: « سنّت قبل از دولت بنى عباس ظاهرتر بود تا دولت آنان...؛ زیرا در دولت بنى عباس بسیارى از شیعه و دیگران از اهل بدعت وارد شده بودند».(2)
او هم چنین در جایى دیگر نزول آیه: «وَالشَّجَرَةَ الْمَلْعُونَةَ فِی الْقُرْآنِ»(3) را در شأن بنى امیه انکار کرده و این گونه تفسیر را از تحریفات شیعه در قرآن بر شمرده است.(4)
پاسخ: تفسیر «شجره ملعونه» به بنى امیه از بسیارى از علمای اهل سنّت وارد شده است؛ از قبیل: حاکم نیشابورى،(5) خطیب بغدادى،(6) فخر رازى،(7) خازن،(8) و سیوطى(9) بلکه طبق قول ابى الفداء این تفسیر مورد اجماع مفسّرین است(10).
بیهقی در کتاب دلائل النبوة: طبق روایات وارده از پیامبر(صلى الله علیه وآله) مراد از «شجره ملعونه» را بنی امیه می داند.(11)
در کتاب در المنثور به سندی از عایشه روایت نموده که به مراوان بن حکم می گفت که از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) شنیدم دبارۀ پدر و جد تو می فرمود: اینها شجره ملعونه در قرآن هستند.(12)
همچنین از ابوهریره روایت شده که پیامبر(صلى الله علیه وآله) می فرمود: در خواب دیدم که فرزندان حکم و فرزندان بنی العاص بر منبر من مانند بوزینه بالا می روند؛ پیامبر(صلى الله علیه وآله) پس از این حادثه دیگر در میان مردم مسرور دیده نشد تا رحلت فرمود.(13)
چنانکه مطابق برخى از روایات، پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) مروان و پدرش را به طور خصوص لعن کرده است(14).
حال باید پرسید با ذکر چنین روایاتی، ابن تیمیه چگونه از بنی امیه دفاع کرده و آنان را مدح نموده است
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.