پاسخ اجمالی:
معاصرین اهل سنت با تعابير زيبايي از فضايل امام صادق(ع) سخن گفته اند. خيرالدين زرکلى می نویسد: «او از بزرگان تابعين و داراى منزلتى رفيع در علم است». هم چنین رمضان لاوند می نویسد: «او کسى بود که قرآن در دلش رسوخ کرده و در اقوال و اعمالشان آشکار شده بود». از سویی احمد امين مصرى می نویسد: «علم و اطلاع امام از همه مردم گسترده بود».
پاسخ تفصیلی:
دانشمندان معاصر اهل سنت در آثار خود مقام و منزلت امام صادق(علیه السلام) را ستوده اند که ما به کلمات برخى از آنان در اینجا اشاره مى کنیم:
1 ـ خیرالدین زرکلى (ت: 1396 هـ.ق)
«کان من اجلاّء التابعین وله منزلة رفیعة فی العلم...»(1)؛ (او از بزرگان تابعین و داراى منزلتى رفیع در علم است...).
2 ـ محمّد فرید وجدى
« امام صادق(علیه السلام) از افاضل مردم بود، و براى او مقالاتى در صنعت کیمیا است».(2)
3 ـ رمضان لاوند
«مهما کان الامر فقد کان الامام جعفر الصادق من اولئک الذین عاش القرآن فی نفوسهم وبدا فی اقوالهم واعمالهم...»(3)؛ (هر چه باشد، امام جعفر صادق از کسانى بود که قرآن در دل هایشان رسوخ کرده و در اقوال و اعمالشان آشکار شده است...).
4 ـ سُهیل زکّار
«لقد ذکر علماء الاسلام الامام الصادق واثنوا علیه وقالوا: بانّه کان اعلم اهل زمانه وعنه تفرّع العلم بالحلال والحرام فی الخاص والعام»(4)؛ (علماى اسلام از امام صادق(علیه السلام) یاد کرده و او را ستایش نموده اند. و گفته اند که او اعلم اهل زمان خود بود. و از او علم به حلال و حرام در خاص و عام انتشار یافت).
5 ـ احمد حسن باقورى
«و امّا ابوحنیفة وصاحباه ابویوسف ومحمّد فقد اخذوا عن جعفر الصادق(علیه السلام)»(5)؛ (و امّا ابوحنیفه و همراهان او ابویوسف و محمّد، از جعفر صادق(علیه السلام) اخذ علم نمودند).
6 ـ احمد امین مصرى
«الامام جعفر الصادق، فانّه من اوسع الناس علماً واطّلاعاً...»(6)؛ (علم و اطلاع امام صادق(علیه السلام) از همه مردم گسترده تر بود) (7)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.