پاسخ اجمالی:
ابن کثير از جابر و او از رسول الله(ص) نقل کرده: «هر کس دوست دارد تا به آقاى جوانان بهشت نظر کند، بايد به حسن بن على(ع) نظر نمايد». براء بن عازب، متقى هندى و مسلم درصحيحش از پیامبر(ص) نقل کرده اند: «بار خدايا! همانا اين فرزند من است و او را دوست دارم، پس تو نيز او را دوست بدار و نيز هر کس که او را دوست مى دارد دوست بدار»، و در حديث ديگري آمده: «اگر قرار بود عقل در شخصى مجسّم گردد آن شخص حسن بود» و...
پاسخ تفصیلی:
کتابهاى اهل سنّت سرشار از فضائل و مناقب آن حضرت از زبان رسول خدا(صلى الله علیه وآله) است; به عنوان نمونه:
1 ـ ترمذى به سندش از ابن عباس نقل کرده: «کان رسول الله(صلى الله علیه وآله) حامل الحسن بن علىّ على عانقه فقال رجل: نعم المرکب رکبت یا غلام، فقال النبى: ونعم الراکب هو»; (روزى رسول خدا(صلى الله علیه وآله) حسن بن على را بر دوش خود سوار کرده بود. شخصى عرض کرد: اى پسر! خوب مرکبى را سوار شده اى. پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: او نیز خوب راکبى است).(1)
2 ـ ابن کثیر به سندش از جابر بن عبدالله نقل کرده که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: «من سرّه ان ینظر الى سیّد شباب اهل الجنّة فلینظر الى الحسن بن على»(2)؛ (هر کس دوست دارد تا به آقاى جوانان اهل بهشت نظر کند، باید به حسن بن على نظر نماید).
3 ـ متقى هندى به سندش از عایشه نقل کرده که گفت: «پیامبر(صلى الله علیه وآله) همیشه حسن(علیه السلام) را مى گرفت و او را به خود مى چسبانید، آن گاه مى فرمود: «اللّهم انّ هذا ابنى و أنا أحبّه فاحبّه و احبّ من یحبّه»(3)؛ (بار خدایا! همانا این فرزند من است و او را دوست دارم، پس تو نیز او را دوست بدار و نیز هر کس که او را دوست مى دارد دوست بدار).
4 ـ مسلم در صحیح خود از ابوهریره نقل کرده که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) درباره حسن(علیه السلام) فرمود: «اللّهم انّى اُحبّه فاحبّه و أحبب من یحبّه»(4)؛ (بار خدایا! همانا من او را دوست دارم، پس تو نیز او را دوست بدار، و هر کس که او را دوست دارد، دوست بدار).
5 ـ همچنین او از براء بن عازب نقل کرده که گفت: حسن بن على را بر دوش پیامبر(صلى الله علیه وآله) مشاهده کردم در حالى که حضرت مى فرمود: «اللّهم انّى اُحبّه فاحبّه»(5)؛ (بار خدایا! همانا من او را دوست دارم، تو نیز او را دوست بدار).
6 ـ از پیامبر(صلى الله علیه وآله) در حدیثى روایت شده که فرمود: «لو کان العقل رجلا لکان الحسن»(6)؛ (اگر قرار بود عقل در شخصى مجسّم گردد آن شخص حسن بن على بود).
7 ـ براء بن عازب از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نقل کرده که درباه امام حسن(علیه السلام) فرمود: «هذا منّى و أنا منه و هو یحرم علیه ما یحرم علىّ»(7)؛ (این از من و من از اویم و آنچه بر من حرام است بر او نیز حرام مى باشد).(8)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.