پاسخ اجمالی:
در روایات شیعه که از پیامبر(ص)، امام على(ع)، حضرت زهرا(س)، امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع)، نقل شده است، به تعداد و نام جانشینان پیامبر(ص) تصریح شده است. در این روایات آمده است: امامان بعد از رسول خدا(ص) دوازده نفرند، نه نفر آنها از صلب حسین(ع) است و از جمله آنها مهدی است.
پاسخ تفصیلی:
در روایات شیعه به تعداد و نام جانشینان پیامبر(صلى الله علیه وآله) تصریح شده است که به عنوان نمونه برخى از این روایات را ذکر مى کنیم:
1 ـ اصبغ بن نباته مى گوید: از حسن بن على(علیهما السلام) شنیدم که مى فرمود: «امامان بعد از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) دوازده نفرند، نه نفر آن ها از صلب برادرم حسین است، و از جمله آن هاست مهدى این امت».(1)
2 ـ زراره مى گوید: از امام باقر(علیه السلام) شنیدم که مى فرمود: «نحن اثناعشر اماماً منهم حسن و حسین ثم الأئمة من ولد الحسین(علیهم السلام)»؛ (ما دوازده امامیم که از جمله آن ها حسن و حسین است، سپس امامان از اولاد حسین(علیهم السلام)).(2)
3 ـ امام حسین(علیه السلام) از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) سؤال کرد: «یا رسول الله! هل یکون بعدک نبىّ؟ فقال: لا انا خاتم النبیین، لکن یکون بعدى ائمة قوّامون بالقسط بعدد نقباء بنى اسرائیل»؛ (اى رسول خدا! آیا بعد از شما پیامبرى خواهد بود؟ حضرت فرمود: خیر، من خاتم انبیایم، لکن بعد از من امامانى خواهند بود که قیام کننده به قسط اند، عدد آن ها به تعداد نقیبان بنى اسرائیل[دوازده] است).(3)
4 ـ حضرت زهرا(علیها السلام) مى فرماید: از پدرم شنیدم که مى فرمود: «الأئمة بعدى عدد نقباء بنى اسرائیل»؛ (امامان بعد از من به تعداد نقیبان بنى اسرائیلند(یعنى دوازده نفر)).(4)
5 ـ امام صادق(علیه السلام) فرمود: «منّا اثناعشر مهدیاً»؛ (از ما است دوازده مهدى).(5)
6 ـ امام سجاد(علیه السلام) مى فرماید: «انّ الله خلق محمداً و علیاً و احد عشر من ولده من نور عظمته، فاقامهم اشباحاً فی ضیاء نوره یعبدونه قبل خلق الخلق، یسبحون الله و یقدّسونه و هم الائمة من ولد رسول الله(صلى الله علیه وآله)»؛ (همانا خداوند محمّد و على و یازده نفر از اولاد او را از نور عظمت خود خلق نمود. آنان را در شبه هایى در پرتو نور خود قرار داد که خدا را قبل از خلقت خلق، عبادت مى کردند. او را تسبیح گفته و تقدیس مى نمودند، و آنان اند امامان از اولاد رسول خدا(صلى الله علیه وآله)).(6)
7 ـ امام على(علیه السلام) در حدیثى طولانى چنین فرمود: «فانّ لهذه الأمة اثناعشر اماماً هادین مهدیین، لایضرّهم خذلان من خذلهم»؛ (...همانا براى این امّت دوازده امام هدایت گر هدایت شده است، کسى که در صدد خوارى آن ها باشد به آنان ضرر نمى رساند).(7)
8 ـ جابر بن عبدالله انصارى مى گوید: «دخلت على فاطمة(علیها السلام) و بین یدیها لوح فیه اسماء الاوصیاء من ولدها، فعددت اثنى عشر احدهم القائم، ثلاثة منهم محمّد و اربعة منهم علىّ(علیهم السلام)»؛ (بر حضرت فاطمه(علیها السلام) وارد شدم در حالى که مقابل او لوحى با اسماى اوصیاى از فرزندانش مکتوب قرار داشت، آن ها را شمردم دوازده نفر بودند، یکى از آن ها قائم(علیه السلام) بود، و سه نفر محمّد و چهار نفر على».(8)
9 ـ شیخ صدوق به سندش از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نقل کرده که فرمود: «انا سیّد النبیین و على بن ابى طالب سیّد الوصیین، و انّ اوصیائى بعدى اثنى عشر، اوّلهم على بن ابى طالب(علیه السلام) و آخرهم القائم(علیه السلام)»؛ (من سید انبیا و على بن ابى طالب سید اوصیا است. و همانا اوصیاى بعد از من دوازده نفرند: اوّل آن ها على بن ابى طالب و آخر آن ها قائم است).(9)، (10)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.