پاسخ اجمالی:
از بزرگان شیعه پیرامون «ایمان ابوطالب» مجلسى در «بحار الانوار»، ابوالحسن شریف فتونى در کتاب با ارزش «ضیاء العالمین»، سخن گفته اند. کتاب سیّد برزنجى، و تلخیص آن که توسط احمد زینى دحلان نگاشته شده، بهترین کتابى است که از طرف بزرگان اهل سنّت در این موضوع نگارش یافته است. گروه دیگرى نیز کتاب هاى جداگانه اى در این زمینه تألیف کرده اند؛ از جمله : شیخ مفید کتاب «إیمان أبی طالب»، احمد بن طاووس، کتاب «إیمان أبی طالب» و علامة عبد الحسین امینى کتاب «ایمان ابى طالب و سیرته»را نگاشته اند.
پاسخ تفصیلی:
گروهى از بزرگان شیعه پیرامون «ایمان ابوطالب» به تفصیل سخن گفته اند؛ مثل مجلسى در «بحار الانوار»(1)؛ ابوالحسن شریف فتونى در کتاب با ارزش «ضیاء العالمین»، و این کتاب بهترین کتابى است که در این موضوع نگارش یافته است؛ چنان که کتاب سیّد برزنجى ، و تلخیص آن که توسط احمد زینى دحلان نگاشته شده، بهترین کتابى است که از طرف بزرگان اهل سنّت در این موضوع نگارش یافته است .
و گروه دیگرى نیز کتاب هاى جداگانه اى در این زمینه تألیف کرده اند؛ از جمله :
1 ـ شیخنا الاکبر ابو عبدالله مفید محمّد بن محمّد بن نعمان، متوفّاى (413)؛ وى کتاب « إیمان أبی طالب» را نگاشته است .
2 ـ سیّدنا الحجّة ابوالفضائل احمد بن طاووس، متوفّاى (673)؛ وى کتاب «إیمان أبی طالب» را نگاشته است. وى از این کتاب، در کتاب خود «بناء المقالة العلویّة لنقض الرسالة العثمانیّة» ـ که کتابى در موضوع امامت است و در ردّ رساله ابوعثمان جاحظ نگاشته شده ـ نام برده است .
3ـ شیخنا العلامة عبد الحسین امینى نجفى متوفاى (1390ق) که کتاب ایمان ابى طالب و سیرته را به رشته تحریر درآورد.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.