پاسخ اجمالی:
سریجى أُوالى در سروده خود به زیبایی برخی از فضائل امیرالمؤمنین على(ع) را بیان می نماید. او به داستان ولادت آن حضرت در کعبه معظّمه، اشاره کرده و می گوید: آنگاه که دیوار کعبه براى مادرش فاطمه بنت اسد شکافت و داخل شد و دیوار بسته شد و در کعبه بود تا آن حضرت متولّد شد، تولّدى که باعث شرافت بیش از پیش کعبه شد.
پاسخ تفصیلی:
او در این باره چنین سروده است:
1 ـ «وفی «الغدیر» وقد أبدى النبیُّ له *** مناقباً أرغمت ذا البغضةِ الشانی
2 ـ إذ قال من کنتُ مولاه فأنت له *** مولىً به اللهُ یهدی کلَّ حیرانِ
3 ـ اُنزلت منّی کما هارون اُنزل من *** موسى ولم یک بعدی مرسلٌ ثانی
4 ـ من کان فی حرم الرحمن مولدُهُ *** و حاطه اللهُ من باس و عدوانِ»
1 ـ (و در «غدیر» در حالى که پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) براى او فضایلى را آشکار ساخت که دشمنِ تمسخر کننده را ذلیل نمود. 2 ـ هنگامى که فرمود: هر کس من مولاى او هستم پس تو براى او مولایى هستى که خداوند به وسیله تو هر سرگشته اى را هدایت مى کند . 3 ـ تو نسبت به من به منزله هارون نسبت به موسى هستى، ولى بعد از من رسول دیگرى نیست. 4 ـ او کسى است که محلّ تولّدش در حرم خداى رحمان است و او را از هر گونه ترس و ضرر و دشمنى حفظ کرد) .
توضیحى پیرامون شعر:
شاعر با بیت آخر به داستان ولادت آن حضرت ـ صلوات الله علیه ـ در کعبه معظّمه، اشاره دارد; آنگاه که دیوار کعبه براى مادرش فاطمه بنت اسد شکافت و داخل شد و دیوار بسته شد، و در کعبه بود تا آن حضرت متولّد شد، تولّدى که باعث شرافت (بیش از پیش ) کعبه شد، و از میوه هاى بهشتى خورد، و صدف کعبه از مروارید با ارزش خود جدا نشد مگر اینکه جهان را با نور درخشانِ چهره خود نورانى کرد و در فضا بوى خوش خود را پراکند.
این، حقیقتى روشن است که شیعه وسنّى بر اثبات آن اتّفاق دارند و احادیث کثیرى بر آن دلالت دارند و کتابها از آن پُر شده است؛ از این رو پس از تصریح گروهى از بزرگان شیعه و سنّى(1) بر تواتر حدیثِ این فضیلت، دیگر به سخن کسانى که بدون تأمّل حرف مى زنند و براى آنها درست یا خطا بودن سخنشان تفاوتى ندارد، اهمیّت نمى دهیم .(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.