پاسخ اجمالی:
مخالفت های عبدالله بن عمر با سنت پیامبر(ص) همیشه عمدى نبود و در بسیارى از موارد به دلیل عدم آگاهى او به احکام و مسائل شرعى بوده است. فتوا به حرمت پوشیدن کفش دوخته شده در احرام برای زنان، بطلان وضو با بوسه، فتواى به اینکه مرده را به خاطر گریه خانواده اش بر او عذاب مى کنند و ... نشانه عدم علم و آگاهى او به احکام شرعى است. حتی پدرش عمر در باره او می گفت: «چگونه کسى را جانشین خود سازم که نمى داند چطور باید همسرش را طلاق دهد».
پاسخ تفصیلی:
عبدالله بن عمر با سنت هاى پیامبر(صلى الله علیه وآله) همیشه عمدى نبود و در بسیارى از موارد به دلیل عدم آگاهى او به احکام و مسائل شرعى بود، که نشان دهنده این است که او از جایگاه علمى بالائى برخوردار نبوده است.
سخن در عدم علم و آگاهى او به احکام شرعى بسیار است که ما در اینجا مواردى را ذکر مى کنیم:
1ـ او نمى دانست که پیامبر(صلى الله علیه وآله) به زنان اجازه داده است که در حال احرام کفش دوخته بپوشند. و ابن عمر فتوا مى داد که این کار حرام است.(1)
2ـ یکى دیگر از این مسائل این بود که عایشه در این فتوا با او مخالفت کرد که بوسه، وضو را باطل مى کند.
و یا فتواى دیگر او که مرده را به خاطر گریه خانواده اش بر او، عذاب مى کنند. و همچنین در اذان صبح و در اینکه ماه، بیست و نه روز است و مسائل فراوان دیگر با او مخالفت و نظر او را باطل کرد.
3ـ مسئله دیگر، چیزى است که شیخین(مسلم و بخارى) در صحیح خود با سند آورده اند که به عبداللّه بن عمر گفته شد: ابوهریره مى گوید: از پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله) شنیدم که مى فرمود: هرکس از پى جنازه اى برود، یک قیراط پاداش دارد.
ابن عمر گفت: ابوهریره زیاد حرف مى زند. عایشه سخن ابوهریره را تأیید کرد و گفت: من از پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله) شنیدم که این را مى فرمود. ابن عمر گفت: پس ما قیراط هاى بسیارى را از دست داده ایم.(2)
5ـ گواهى عمربن خطاب درباره پسرش: وقتى یکى از چاپلوسان به هنگامى که او در بستر مرگ بود، گفت: عبداللّه بن عمر را جانشین خود ساز.
عمر به او گفت: چگونه کسى را جانشین خود سازم که نمى داند چطور باید همسرش را طلاق گوید؟!(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.