پاسخ اجمالی:
با وجود آن که حکومت عباسی تلاش های گسترده ای برای دست یابی و کشتن حضرت مهدی(عج) انجام داده بود. لکن ولادت آن حضرت به صورت مخفیانه در خانه امام عسکری(ع) انجام پذیرفت. این پنهان کاری سبب شد تا شیعیانی خاص، تنها در فرصت های مناسب بتوانند به دیدار آن حضرت نائل شوند. مهم ترین این ملاقات ها، دیدار چهل تن از اصحاب امام عسکری(ع) با آن حضرت می باشد.
پاسخ تفصیلی:
از آنجا كه حكومت ستمگر عباسى، به منظور دستابى به فرزند آن حضرت و كشتن او، خانه امام را سخت تحت كنترل و مراقبت قرار داده بود، تولد حضرت مهدى(علیه السلام) بر اساس طرح دقيق و منظمى كه پيشاپيش، از سوى امام در اين مورد ريخته شده بود، كاملاً به صورت مخفى و دور از چشم مردم (و حتى شيعيان) صورت گرفت.
مستندترين گزارش در اين زمينه، از طرف «حكيمه» عمه حضرت عسكرى(علیه السلام) رسيده كه از نزديك شاهد تولد حضرت مهدى(علیه السلام) بوده است. اما بايد توجه داشت كه اين پنهان كارى به آن معنا نيست كه بعدها يعنى در مدت 5 - 6 سال آغاز عمر او، كه امام يازدهم در حال حيات بود، كسى آن بزرگوار را نديده بود، بلكه افراد خاصى از شيعيان در فرصت هاى مناسب و گوناگون به ديدار آن حضرت نائل مى شدند تا به تولد و وجود وى يقين حاصل كنند و در موقع لزوم به شيعيان ديگر اطلاع دهند.
دانشمندان ما جريان اين ديدارها را به صورت گسترده گزارش كرده اند،(1) ولى شايد مهمترين آنها ديدار چهل تن از اصحاب امام عسكرى(علیه السلام) با آن حضرت باشد كه تفصيل آن بدين قرار بوده است:
«حسن بن ايوب بن نوح»(2) مى گويد:
ما براى پرسش درباره امام بعدى، به محضر امام عسكرى(علیه السلام) رفتيم. در مجلس آن حضرت چهل نفر حضور داشتند. عثمان بن سعيد عَمْرى (يكى از وكلاى بعدى امام زمان) بپا خاست و عرض كرد: مى خواهم از موضوعى سؤال كنم كه درباره آن از من داناترى.
امام فرمود: بنشين. عثمان با ناراحتى خواست از مجلس خارج شود. حضرت فرمود: هيچ كس از مجلس بيرون نرود. كسى بيرون نرفت و مدتى گذشت. در اين هنگام، امام، عثمان را صدا كرد. او بپا خاست. حضرت فرمود: مىخواهيد به شما بگويم كه براى چه به اينجا آمده ايد؟ همه گفتند: بفرماييد. فرمود: براى اين به اينجا آمده ايد كه از حجت و امام پس از من بپرسيد. گفتند: بلى. در اين هنگام پسرى نورانى همچون پاره ماه كه شبيه ترين مردم به امام عسكرى(علیه السلام) بود، وارد مجلس شد. حضرت با اشاره به او فرمود:
«اين امام شما بعد از من و جانشين من در ميان شما است. فرمان او را اطاعت كنيد و پس از من اختلاف نكنيدكه در اين صورت هلاك مى شويد و دينتان تباه مى گردد».(3)، (4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.