پاسخ اجمالی:
میرزا ابوالفضل گلپایگانی، نویسنده کتاب «فرائد» - به عنوان یکی از مهمترین کتابهای نظری و استدلالی بهائیان - در سال 1260هجری در گلپایگان به دنیا آمد و در 27 سالگی بهایی شد. نخست از سوی حسینعلی بهاء و پس از او از سوی عباس افندی موظف به تالیف کتابهایی استدلالی درباره بهائیت شد. عباس افندی برای تبلیغ بهائیت در کشورهای غربی از او کمک گرفت و او نیز سفرهایی به مصر، آمریکا، اروپا، سوریه و... داشت و سرانجام در سال 1322 در 76 سالگی در مصر درگذشت.
پاسخ تفصیلی:
وی از افراد ممتاز فرقه ضالّه بهایى است، به طورى که کتاب "فرائد" او را، مفصّل ترین و بالاترین کتاب استدلالى و نظرى بهائیّه مى دانند. وى در آن کتاب، آیات قرآن و روایات اسلامى را تحریف و تأویل کرده و با صدها توجیهات التقاطى و مضحک و بافندگى هاى خنده آور، آنها را به مسلک بهایى تطبیق نموده است.
کتاب فرائد گلپایگانى، داراى 731 صفحه، هر صفحه اى 19 سطر به اضافه 25 صفحه فهرست و جدول صواب و خطا است، که تألیف آن را در شب عید فطر سال 1315 هجرى به پایان رسانده است.
وى در سال 1260 هجرى در گلپایگان متولد شد و در سال 1293 بر اثر ملاقات با فاضل قائینى (نبیل اکبر آقا محمد، پسر ملا احمد وفات یافته سال 1309 هجرى در بخارا) و دیگران، در سن 33 سالگى بهائى شده است و به تبلیغ این مرام پرداخته است؛ او نخست از طرف حسینعلى بهاء و سپس از طرف عباس افندى، مأمور نوشتن کتاب هاى به اصطلاح استدلالى گشت و با لفظ بازى و تلفیق کلمات، دین خود را به اربابش، نیکو ادا کرد.
و در این مسیر، مسافرت هایى به اروپا، آمریکا، مصر، ترکستان و سوریه کرده و چندین کتاب به حمایت از مرام بهایى نوشت، که از جمله آنها کشف الغطا و دُرر بهیّه، حجج بهیّه، برهان لامع، رساله ایوبیّه و رساله اسکندریّه است.
عباس افندى، توجّه خاصى به گلپایگانى داشت و او را لایق کارهاى مهم مى دانست؛ از این رو وقتى که تصمیم گرفت در کشورهاى غربى پایگاه تبلیغى ایجاد کند، دست نیاز به سوى ابوالفضل گلپایگانى دراز کرد و او را براى این امر خطیر مأمور ساخت و به استمداد طلبید.
سرانجام در سال 1332 ه- ق، در 72 سالگى در مصر درگذشت.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.