پاسخ اجمالی:
قرآن مجید دوازده قرن پیش از کشفیات علمی دانشمندان ، در پنج سوره لقمان، شعراء، ق، حج و انبیاء، مساله زوجیت در گیاهان را مورد اشاره قرار می دهد.
پاسخ تفصیلی:
در پنج آيه از قرآن مجيد اشاره به زوجيت در عالم گياهان شده است، در آيه 10 سوره لقمان مى خوانيم: «وَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْج كَرِيم»؛ (از آسمان آبی فرستادیم و به وسیله آن در روی زمین جفت هایی پر ارزش، از هر گیاهی رویاندیم).
همين مضمون در آيه 7 سوره شعراء و در آيه 7 سوره ق آمده است.
و در آيه 5 سوره حج مى فرمايد: «وَتَرَى الاَْرْضَ هَامِدَةً فَإِذَا أَنزَلْنَا عَلَيْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَأَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْج بَهِيج»؛ (و همچنين زمين را [در فصل زمستان] خشك و مرده مى بينى، و هنگامى كه آب باران بر آن فرو مى فرستيم، به جنبش در مى آيد و رويش مى كند؛ و از هر جفت گياهان بهجت انگيز مى روياند).
در آيه 53 سوره طه نيز مى خوانيم: «وَأَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ أَزْوَاجاً مِّنْ نَّبَات شَتَّى»؛ (و از آسمان، آبی فرو فرستادم که به وسیله آن زوج هایی از انواع گیاهان مختلف را [از خاک تیره] بیرون آوردیم).
درست است كه در گذشته انسان ها كم و بيش فهميده بودند كه بعضى از انواع گياهان داراى نوعى نر و ماده است؛ و براى بارور ساختن آنها از طريق تلقيح استفاده مى كردند ـ مخصوصاً درخت نخل كه وجود نر و ماده در آن از قديم الايام معلوم بوده، و از طريق تلقيح، آنها را بارور مى كردند ـ ولى نخستين بار در اواسط قرن هيجدهم ميلادى يك دانشمند و گياه شناس معروف سوئدى به نام لينه اين مسأله را اعلام كرد كه زوجيت (نر و ماده) در دنياى گياهان تقريباً يك مسأله عمومى است؛ و گياهان نيز همچون غالب حيوانات از طريق آميزش نطفه نر و ماده بارور مى شوند و سپس ميوه مى دهند.
امّا چنانكه ديديم، قرآن مجيد دوازده قرن قبل از اين دانشمند، پرده از روى اين راز برداشته بود؛ و در موارد متعددى به زوجيّت در جهان گياهان اشاره كرده بود.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.