پاسخ اجمالی:
در فضیلت این سوره در احادیث آمده: هرکس، سوره«عنکبوت» را بخواند، به تعداد تمام مؤمنان و منافقان، ده حسنه براى او نوشته مى شود. همچنین امام صادق(ع)، سوگند یاد کرده که هرکس سوره«عنکبوت» و«روم» را در شب بیست و سوم ماه رمضان تلاوت نماید، اهل بهشت است.
پاسخ تفصیلی:
در تفسیر «مجمع البیان» از پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) چنین آمده است: «وَ مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْعَنْکَبُوتِ کانَ لَهُ مِنَ الاَجْرِ عَشْرُ حَسَنات بِعَدَدِ کُلِّ الْمُؤْمِنِیْنَ وَ الْمُنافِقِیْنَ»؛ (هر کس، سوره «عنکبوت» را بخواند، به تعداد تمام مؤمنان و منافقان، ده حسنه براى او نوشته مى شود).(1)
مخصوصاً، درباره تلاوت سوره «عنکبوت» و «روم» در ماه رمضان، در شب بیست و سوم، فضیلت فوق العاده اى وارد شده است تا آنجا که در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: «مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْعَنْکَبُوتِ وَ الرُّومِ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَیْلَةَ ثَلَاث وَ عِشْرِینَ فَهُوَ وَ اللّه مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ لَا أَسْتَثْنِی فِیهِ أَبَداً وَ لاأَخَافُ أَنْ یَکْتُبَ اللّه عَلَیَّ فِی یَمِینِی إِثْماً وَ إِنَّ لِهَاتَیْنِ السُّورَتَیْنِ مِنَ اللّه مَکَاناً»؛ (هر کس، سوره «عنکبوت» و «روم» را در ماه رمضان، شب بیست و سوم تلاوت کند، به خدا سوگند اهل بهشت است، و من هیچ کس را از این مسأله استثناء نمى کنم و نمى ترسم که خداوند در این سوگند قاطع من، گناهى بر من بنویسد و مسلماً این دو سوره در پیشگاه خدا بسیار ارج دارد).(2)
بدون شک، محتواى پربار این دو سوره و درسهاى مهم توحیدى آن، و برنامه هاى سازنده عملى که در این دو سوره ارائه شده، کافى است هر انسانى را که اهل اندیشه و الهام و عمل باشد، به بهشت جاویدان سوق دهد.
بلکه، شاید اگر تنها از نخستین آیه سوره «عنکبوت» الهام بگیریم، مشمول سوگند امام صادق(علیه السلام) شویم، همان آیه اى که مسأله امتحان عمومى انسانها را مطرح مى کند و مى گوید: همه، بدون استثناء در بوته آزمایش ها قرار مى گیرند تا سیه روى شوند آنها که غش دارند.
چگونه ممکن است انسان، این آزمون عظیم را کاملاً باور داشته باشد و خود را براى آن آماده نسازد؟ و اهل تقوا و پرهیزگارى نگردد؟(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.