پاسخ اجمالی:
در آیات مختلف قرآن، توصیف هاى زیادى از شراب هاى بهشتى شده است که بررسى آنها نشان مى دهد، نوشندگان آنها در چنان لذت روحانى فرو مى روند که با هیچ بیانى قابل توصیف نیست. قرآن آن را به عنوان شراب طهور، زلال و بی غش، کافور و زنجبیل توصیف می کند. شرابی که نه باعث مستی می شود و نه فساد عقل، و از آن مهم تر ساقى این بزم روحانى، خداست!! و نوشندگان مست جذبه عشق و معرفت او مى شوند.
پاسخ تفصیلی:
در آیات مختلف قرآن مجید، توصیف هاى زیادى از شراب هاى بهشتى شده است که بررسى آنها نشان مى دهد، نوشندگان آنها در چنان لذت روحانى فرو مى روند که با هیچ بیانى قابل توصیف نیست.
در یک جا آن را به عنوان «شراب طهور» توصیف مى کند: «وَ سَقاهُمْ رَبُّهُمْ شَراباً طَهُوراً». (1)
و در جاى دیگر تأکید مى کند که این شراب زلال، بى غش و لذت بخش نه دردسر مى آفریند و نه مستى مى آورد و نه فساد عقل: «یُطافُ عَلَیْهِمْ بِکَأْس مِنْ مَعِین * بَیْضاءَ لَذَّة لِلشّارِبِینَ * لا فِیها غَوْلٌ وَ لا هُمْ عَنْها یُنْزَفُونَ». (2)
در یک جا مى فرماید: (از جامى مى نوشند که با «کافور» آمیخته شده [خنک و آرام کننده است])؛ «یَشْرَبُونَ مِنْ کَأْس کانَ مِزاجُها کافُوراً». (3)
و در جاى دیگر مى افزاید: (از جامى به آنها مى نوشانند که آمیخته با «زنجبیل» است، [گرم کننده و نشاط آفرین])؛ «وَ یُسْقَوْنَ فِیها کَأْساً کانَ مِزاجُها زَنْجَبِیلاً». (4)
و از همه مهم تر این که: «ساقى» این بزم روحانى، خداست!! از دست قدرت او و از بساط لطف و مرحمتش بر مى گیرند و مى نوشند و مست جذبه عشق و معرفت او مى شوند: «وَ سَقاهُمْ رَبُّهُمْ». (5)
خداوندا! به ما هم از آن شراب طهور مرحمت کن! (6)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.