پاسخ اجمالی:
امام صادق(ع) در ارتباط با قبض روح انسان مومن می فرماید: «هنگامى که فرشته مرگ براى قبض روح انسان مومن مى آید، اظهار ناراحتى مى کند، فرشته مرگ مى گوید: اى ولى خدا ناراحت نباش! سوگند کس که محمد(ص) را مبعوث کرده، من بر تو از پدر مهربانترم، درست چشمهایت را بگشا و ببین، او نگاه مى کند، پیامبر(ص)، و ائمه معصومین(ع)، را مى بیند، ناگهان گوینده اى از سوى پروردگار بزرگ ندا مى دهد؛ به سوى پروردگارت باز گرد، در حالى که تو، به ولایت آنها راضى هستى و او با ثوابش از تو خشنود است.
پاسخ تفصیلی:
براى پاسخ به این سؤال مى توان به روایتى که «کافى» از امام صادق(علیه السلام) نقل کرده اشاره نمود که مى فرماید:
«یکى از یاران امام صادق(علیه السلام) پرسید: آیا ممکن است مؤمن از قبض روحش ناراضى باشد؟! فرمود: نه به خدا سوگند، هنگامى که فرشته مرگ براى قبض روحش مى آید، اظهار ناراحتى مى کند، فرشته مرگ مى گوید: اى ولى خدا ناراحت نباش! سوگند به آن کس که محمد(صلى الله علیه وآله) را مبعوث کرده، من بر تو از پدر مهربانترم، درست چشمهایت را بگشا و ببین، او نگاه مى کند، رسول خدا(صلى الله علیه وآله)، امیرالمؤمنین(علیه السلام)، فاطمه(علیها السلام) و حسن و حسین(علیهماالسلام) و امامان از ذریه او(علیهم السلام) را مى بیند، فرشته به او مى گوید: نگاه کن این رسول خدا و امیرمؤمنان و فاطمه و حسن و حسین و امامان(علیهم السلام) دوستان تواند.
او چشمانش را باز مى کند و نگاه مى کند، ناگهان گوینده اى از سوى پروردگار بزرگ ندا مى دهد: «یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطَْمئِنَّه»؛(1) (اى کسى که به محمد و خاندانش اطمینان داشتى!) به سوى پروردگارت باز گرد، در حالى که تو، به ولایت آنها راضى هستى و او با ثوابش از تو خشنود است، داخل در میان بندگانم یعنى محمد و اهل بیتش(علیهم السلام) شو، در بهشتم وارد شو، در این هنگام چیزى براى انسان محبوبتر از آن نیست که هر چه زودتر روحش از تن جدا شود و به این منادى بپیوندد»!. (2)، (3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.