پاسخ اجمالی:
مرگ، دریچه عالم بقا است، از این رو امام على(ع) در حدیثی می فرماید: «هر خانه اى درى دارد و در خانه آخرت، مرگ است». در حقیقت توجه به مرگ اثر عمیقى در شکستن شهوات، و پایان دادن به آرزوهاى دور و دراز، و زدودن زنگار غفلت از آینه دل دارد، لذا امام صادق(ع) مى فرماید: «یاد مرگ شهوت هاى سرکش را در درون آدمى مى میراند، ریشه هاى غفلت را از دل بر مى کند، قلب را به وعده هاى الهى نیرو مى بخشد، و نشانه هاى هواپرستى را در هم مى شکند، آتش حرص را خاموش مى کند، و دنیا را در نظر انسان کوچک مى کند».
پاسخ تفصیلی:
مرگ، دریچه عالم بقا است، چنان که در حدیثى از على(علیه السلام) آمده که: «هر خانه اى درى دارد و در خانه آخرت، مرگ است». (1)
آرى، توجه به مرگ اثر عمیقى در شکستن شهوات، و پایان دادن به آرزوهاى دور و دراز، و زدودن زنگار غفلت از آینه دل دارد، لذا در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: «یاد مرگ شهوت هاى سرکش را در درون آدمى مى میراند، ریشه هاى غفلت را از دل بر مى کند، قلب را به وعده هاى الهى نیرو مى بخشد، به طبع آدمى نرمى و لطافت مى دهد، نشانه هاى هواپرستى را در هم مى شکند، آتش حرص را خاموش مى کند، و دنیا را در نظر انسان کوچک مى کند، و این است معنى سخنى که پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرموده: یک ساعت فکر کردن از یک سال عبادت بهتر است». (2)، (3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.