پاسخ اجمالی:
«تحريف» كه در لغت به معناى "كژ كردن و تبديل و تغيير دادن كلام از وضع و طرز و حالت اصلى" آمده است، كنشى ارادى و آگاهانه است كه از طرف باطلكيشان براى مقابله با حقمداران به دو گونه انجام مىپذيرد: 1. تحريف در ساختار گفتار؛ یا همان «تحريف لفظى». 2. تحريف در محتواى گفتار؛ یا به اصطلاح «تحريف معنوى».
پاسخ تفصیلی:
مفهوم تحريف و انواع آن
«تحريف» كه در لغت به معنای "كژ كردن و تبديل و تغيير دادن كلام از وضع و طرز و حالت اصلی"(1) آمده است، كنشی ارادی و آگاهانه است كه از طرف باطلكيشان برای مقابله با حقمداران به دو گونه انجام میپذيرد:
1. تحريف در ساختار گفتار (تحريف لفظی)؛ كه خود بر سه نوع است:
الف) تحريف به كاستی؛ به اين معنا كه بخشی از كلام كه معنای مطلوب صاحب گفتار به آن بسته است حذف گردد. حذف بشارتهای پيامبران پيشين نسبت به ظهور پيامبر اسلام(صلی الله علیه واله وسلم) كه در تورات وانجيل انجام يافته، از اين قبيل است.
ب) تحريف به فزونی؛ به اين معنا كه واژه يا تركيبی از واژگان بر گفتار افزوده شود بهگونهای كه گفتار از بستر بايسته خود منحرف گردد. ادعای افزوده شدن مطالبی ناروا از قبيل نسبتهای گناهان كبيره به پيامبران(صلی الله علیهم اجمعین)، در كتب عهدين از جمله نمونههای اين نوع تحريف است.
ج) تغيير دادن ساختار واژگان به گونهای كه واژه معنايی غير از آنچه صاحب گفتار قصد كرده است، به دست دهد. تغيير واژه «پيركلوطوس» به «پيراكلیطوس»(2) از اين قبيل می باشد.
2. تحريف در محتوای گفتار (تحريف معنوی)؛
مقصود اين است كه محرّف بیآنكه در ساختار گفتار دخل و تصرفی نمايد، معنای آنرا به سويی كه مطلوب خود اوست متمايل سازد و از معنايی كه صاحب گفتار دنبال كرده است، منحرف سازد. تحريفی كه معاويه در سخن مشهور پيامبر اكرم(صلی الله علیه واله وسلم) خطاب به عمار ياسر «تقتلك الفئة الباغية» انجام داد و لشكر اميرمؤمنان(علیه السلام) را مصداق فئه باغيه معرفی كرد، از قبيل تحريف معنوی است. دانستنی است كه میتوان جعل و وضع را از قبيل تحريف لفظی و تفسير به رأی را از نوع تحريف معنوی قلمداد كرد.
تحريف به معنای گفته شده، شيوه متداول و شناخته شدهای است كه همواره مورد استفاده جبهه باطل عليه جبهه حق بوده است و از اينرو پيشينهای دراز دارد. به استناد آيات قرآن كريم، يهود تنها امتی است كه در طول تاريخ پيدايش خود بيشترين لغزش را در زمينه تحريف كلام الهی مرتكب شده است. كژاندازی يهود در زمينه تحريف آيين الهی و تحريف گفتار حق در مقابله با مسلمانان، در قرآن نشان داده شده است.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.