پاسخ اجمالی:
مهمترين مستند مدعيان تحريف، مجموعهاى از روايات پراكنده است كه از جاهاى مختلف گردآورى شده و از نظر ايشان اينگونه روايات به صورت عام يا به صورت خاص و با تصريح به موضع تحريف، بر تحريف قرآن دلالت دارند. محدث نوری اين روايات را از منابع مختلفى كه بيشتر آنها از درجه اعتبار ساقط است گرد آورده است و اندك باقيمانده آنها هم ارتباطى با مسأله تحريف ندارد. شگفت آنكه محدث نورى با تكيه بر گستردگى تتبع خود و اخذ از منابعى كه كمتر كسى از آن آگاهى دارد مخالفان خود را به هماوردى فرا خوانده است!
پاسخ تفصیلی:
مهمترين دليل قول به تحريف
شايد مهمترين مستند مدعيان تحريف، مجموعهاى از روايات پراكنده است كه از جاهاى مختلف گردآورى شده و از نظر ايشان اينگونه روايات به صورت عام يا به صورت خاص و با تصريح به موضع تحريف، بر تحريف قرآن دلالت دارند. او اين روايات را از منابع مختلفى كه بيشتر آنها از درجه اعتبار ساقط است گرد آورده است و اندك باقيمانده آنها هم ارتباطى با مسأله تحريف ندارد. شگفت آنكه محدث نورى با تكيه بر گستردگى تتبع خود و اخذ از منابعى كه كمتر كسى از آن آگاهى دارد مخالفان خود را به هماوردى فرا خوانده است. او در تعريض به سيد بغدادى كه در شرح وافيه آورده است: «اخبار تحريف را هيچكس جز كسانى كه اخبار جبر و تفويض و ديگر روايات مخالف دين را روايت كردهاند، نياورده است»، مىگويد: «سيد بغدادى در اين گفته خود معذور است؛ زيرا تتبع او به دليل كمى كتابهايى كه در اختيار داشته، اندك بوده است».(1)
حجت بلاغى مىگويد: «محدث نورى كوشيده است روايات تحريف را ـ بر حسب گمان خود ـ در حجم زياد و با افزودن بر تعداد روايات مسند، از راه ضميمه ساختن روايات مرسلى كه در اصل از همان مسانيد برگرفته شده است، جمعآورى كند. از جمله مراسيل، مراسيل عياشى و فرات و ديگران است. با آنكه بخش مهمى از اسناد آنها به شمارى اندك از راويان ـ كه در تراجم رجال در معرض اتهاماند ـ باز مىگردد، پارهاى از اين راويان، دروغگو و پليد يا فرومايه و مطرودند؛ به نحوى كه روايت كردن از آنان مجاز نيست. گروهى نيز دشمن شديد اهل بيت(علیهم السلام) اند. واضح است كه زيادى چنين رواياتى، سودمند نيست».(2)،(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.