پاسخ اجمالی:
قرآن در سوره «حاقّه» از طعامى به نام «غسلين» براى دوزخيان نام برده و مى فرمايد: «[به خاطر اعمالش] امروز در اينجا يار مهربانى ندارد و نه طعامى جز از غسلين، غذايى كه جز خطاكاران آن را نمى خورند». معروف ميان مفسّران و ارباب لغت این است که غسلين، خونابه اى است كه از بدن دوزخيان فرو مى ريزد و چون شبيه آبى است كه انسان با آن شستشو مى كند «غسلين» ناميده شده است.
پاسخ تفصیلی:
«قرآن مجيد» در سوره «حاقّه» آيات 35 الی 37، از طعامى به نام «غسلين» براى دوزخيان نام مى برد و مى فرمايد: ([به خاطر اعمالش] امروز در اينجا يار مهربانى ندارد و نه طعامى جز از غسلين، غذايى كه جز خطاكاران آن را نمى خورند)؛ «فَلَيْسَ لَهُ الْيَوْمَ هَهُنَا حَمِيمٌ * وَ لَا طَعَامٌ اِلَّا مِنْ غِسْلِينٍ * لَا يَأْكُلُهُ اِلَّا الْخَاطِئُونَ».
«غسلين» كه تنها يك بار در «قرآن مجيد» آمده از ماده «غَسل» (بر وزن نسل) به معناى شستشو است. راغب در «مفردات» مى گويد: «غسلين» آبى است كه از شستشوى بدن كفّار در دوزخ مى ريزد(1)؛ ولى معروف در ميان مفسّران و ارباب لغت، خونابه اى است كه از بدن دوزخيان فرو مى ريزد و چون شبيه آبى است كه انسان با آن شستشو مى كند «غسلين» ناميده شده و شايد منظور راغب در «مفردات» نيز همين معنا باشد؛ ولى بعضى «زقوم» و «غسلين» را به يك معنا دانسته اند؛ یعنی گياه بد طعم و بدبوئى كه غذاى اهل دوزخ است؛ اما مشهور همان معناى اوّل است.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.