پاسخ اجمالی:
از نشانه هاى پايان جهان و نزدیکی «قيامت»، زلزله هاى بى سابقه و عظيمى است كه تمام كره خاكى را به لرزه در مي آورد و همه چيز را در هم مى ريزد و انسان ها را در لحظات كوتاهى مدفون مى سازد. آيات «قرآن» بر اين وقايع صحه گذاشته است، آنجا كه مي فرمايد: «آن روز، زمين و كوه ها سخت به لرزه مى افتند» و «هنگامى كه زمين به شدت به لرزه درآيد و كوه ها درهم كوبيده شود».
پاسخ تفصیلی:
از نشانه هاى پايان جهان و نزدیکی «قيامت»، زلزله هاى بى سابقه و عظيمى است كه تمام كره خاكى ما را به لرزه در آورده، همه چيز را در هم مى ريزد و انسان ها را در لحظات كوتاهى مدفون مى سازد. «قرآن» در اين باره مى فرمايد: «يا اَيُّها النّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ اِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَىْءٌ عَظِيمٌ»؛ (اى مردم از پروردگارتان بترسيد و پرهيزكارى پيشه كنيد كه زلزله رستاخيز، مطلب مهمى است). سپس مى افزايد: (روزى كه آن را مى بينيد [چنان گرفتار وحشت مى شويد كه] مادران شيرده كودكان شيرخوار خود را فراموش مى كنند، هر زن باردارى جنين خود را بر زمين مى نهد و مردم را مست مى بينى، در حالى كه مست نيستند؛ ولى عذاب خدا شديد است)؛ «يَوْمَ تَرَوْنَها تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمّا اَرْضَعَتْ وَ تَضَعُ كُلُّ ذاتِ حَمْلٍ حَمْلَها وَ تَرَى النّاسَ سُكارَى وَ مَا هُمْ بِسُكارَى وَ لِكَنَّ عَذَابَ اللهِ شَدِيدٌ».(1)
البتّه زلزله ديگرى قبل از احياى مردگان صورت خواهد گرفت كه در بعضى ديگر از آيات «قرآن» به آن اشاره شده است. اين احتمال نيز وجود دارد كه آيه مورد بحث، اشاره به آن باشد، به قرينه «لِكَنَّ عَذَابَ اللهِ شَدِيدٌ» ولى در اين صورت بايد مسئله زنان باردار و كودكان شيرخوار به معناى مجازى تفسير شود؛ يعنى شدّت وحشت ناشى از اين زلزله، آن قدر زياد است كه اگر زن باردارى باشد سقط جنين مى كند و اين تفسير، خلاف ظاهر آيه است.
به هر حال همين معنا در آيه 14 سوره «مزّمّل» نيز آمده است: «يَوْمَ تَرْجُفُ الْأَرْضُ وَ الْجِبالُ»(2)؛ (آن روز كه زمين و كوه ها سخت به لرزه مى افتند). نظير آن معنا در سوره «واقعه»، آيه 4 نيز آمده است: «اِذَا رُجَّتِ الْأَرْضُ رَجّاً وَ بُسَّتِ الْجِبَالُ بَسّاً»؛ (هنگامى كه زمين به شدت به لرزه درآيد و كوه ها درهم كوبيده شود!).(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.