پاسخ اجمالی:
اهميت نماز در روايات بسياري تاكيد شده است. امام علی(ع) درباره اهمیّت نماز مي فرمايد: «خدا را خدا را، كه نماز را برپا داريد؛ چرا كه ستون دين شماست». تعبير «ستون دين»، به طور گسترده در روايات معصومان(ع) آمده است، از جمله امام باقر(ع) که می فرماید: «نماز ستون دين است مانند ستون خيمه؛ هنگامى كه ستون خيمه ثابت و برقرار باشد طناب ها و ميخ ها كارآيى دارند و اگر ستون خيمه كج شود يا بشكند از ميخ ها و طناب ها كارى ساخته نيست».
پاسخ تفصیلی:
امام علي(عليه السلام) در بخشی از نامه 47 نهج البلاغه(وصیت نامه حضرت) به سراغ نماز مى رود و براى اهمّيّت آن چنين توصيه مى كند: (خدا را خدا را، كه نماز را برپا داريد؛ چرا كه ستون دين شماست)؛ «اللهَ اللهَ فِي الصَّلاَةِ فَإِنَّهَا عَمُودُ دِينِكُمْ». تعبير «ستون دين»، به طور گسترده در روايات معصومان(عليهم السلام) آمده است از جمله پيامبر اكرم(صلى الله عليه و آله و سلم) مى فرمايد: «إِنَّ عَمُودَ الدِّينِ الصَّلاَةُ وَ هِيَ أَوَّلُ مَا يُنْظَرُ فِيهِ مِنْ عَمَلِ ابْنِ آدَمَ فَإِنْ صَحَّتْ نُظِرَ فِي عَمَلِهِ وَ إِنْ لَمْ تَصِحَّ لَمْ يُنْظَرْ فِي بَقِيَّةِ عَمَلِهِ»(1)؛ (نماز ستون دين است و آن، نخستين چيزى از اعمال انسان است كه [در قيامت] به آن نظر مى شود. اگر نماز صحيح بود به ساير اعمال [خوب او] رسيدگى مى شود و اگر صحيح نبود به ساير اعمال او توجّه نخواهد شد).
امام باقر(عليه السلام) اين سخن را به صورت گسترده ترى بيان فرمود: «الصَّلاَةُ عَمُودُ الدِّينِ مَثَلُهَا كَمَثَلِ عَمُودِ الْفُسْطَاطِ إِذَا ثَبَتَ الْعَمُودُ ثَبَتَتِ الاَْوْتَادُ وَ الاَْطْنَابُ وَ إِذَا مَالَ الْعَمُودُ وَ انْكَسَرَ لَمْ يَثْبُتْ وَتِدٌ وَ لا طُنُبٌ»(2)؛ (نماز ستون دين است مانند ستون خيمه؛ هنگامى كه ستون خيمه ثابت و برقرار باشد طناب ها و ميخ ها كارآيى دارند و اگر ستون خيمه كج شود يا بشكند از ميخ ها و طناب ها كارى ساخته نيست). دليل آن اين است كه نماز، انسان را پيوسته به ياد خدا مى اندازد و روح تقوا را در انسان زنده مى كند، لذا او را از فحشا، منكرات و ترك طاعات باز مى دارد و به اين ترتيب خيمه دين برپا مى ماند؛ اما ترك نماز، انسان را به خدافراموشى مى كشاند و آن كس كه خدا را فراموش كند آلوده هر كار خلافى مى شود.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.