پاسخ اجمالی:
از جمله عوامل ايجاد فساد در «آخرالزّمان» مي توان به دور ماندن از تعليمات انبياء و اوصياء(ع)، فزونى وسايل فساد و هوسرانى و هوی پرستى، گسترش وسايل تبليغاتى براي كشاندن فساد به همه جاي دنيا، فزونى شبهات در مبانى دين و اخلاق، سلطه حاكمان جبّار و فاسد و مفسد از طريق سرگرم ساختن جوانان به انواع فساد و ... اشاره كرد.
پاسخ تفصیلی:
در بسيارى از روايات، نكوهش هايى از وضع «آخر الزّمان» مى بينيم كه معمولاً آخر الزّمان را به زمان هاى نزديك قيام حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه) تفسير كرده اند؛ و در واقع، مفاسدى است كه به مضمون «كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً» صحنه جهان را فرا مى گيرد و دل هاى مشتاقان را براى پذيرش وجود مهدى(عج) كه مظهر عدل و صلاح است، آماده مى سازد.
عواملى كه سبب بروز و گسترش فساد در آخر الزّمان می باشد، بسيار است که از جمله آن امور عبارتند از:
1. دور ماندن از تعليمات انبياء و اوصياء(عليهم السلام).
2. فزونى وسايلِ فساد و هوسرانى و هوی پرستى.
3. گسترش وسايل تبليغاتى، كه اجازه مى دهد هر فسادى در گوشه اى از دنيا باشد، به وسيله آنها به همه جاى دنيا كشيده شود.
4. فزونى شبهات در مبانى دين و اخلاق، از طريق تفسير به رأى و قرائات مختلف از معارف دينى و برنامه هاى عملى و اخلاقى.
5. سلطه حاكمان جبّار و فاسد و مفسد، كه هيچ چيز جز منافع مادّى خويش را به رسميّت نمى شناسند و با سرگرم ساختن مردم - مخصوصاً جوانان - به انواع فساد، راه را براى نيل به مقاصد خود هموار مى سازند.
به راستى، ديندارى و دين باورى در چنين عصر و زمان هايى بسيار مشكل و طاقت فرساست و در واقع، اين دوران، سخت ترين دوران آزمون هاى الهى براى بندگان است و هيچ كس جز پاكان و نيكانى كه دست توسّل به دامان لطف الهى مى زنند، از عهده چنين امتحانِ طاقت فرسايى بر نمى آيند!.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.